Patrik Czepiec
7. října 2022 • 19:48

Rusko na Světovém poháru? Teď ne, zní z NHL. Praha má být v plánu dál

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před startem dvojutkání mezi San Jose a Nashvillem promluvil v útrobách pražské O2 areny zástupce komisionáře NHL Bill Daly. Nastínil další představy NHL, dával si přitom velký pozor na jazyk. Žádné konkrétnosti. Česko si ovšem v jeho očích stojí velmi vysoko. „Prahu máme rádi. Místní lidé hokej vnímají velmi vášnivě, což znamená, že je to pro nás atraktivní možnost,“ řekl člen nejužšího vedení kanadsko-americké soutěže.



Posadil se, pozdravil všechny přítomné, poděkoval partnerům. A pak trpělivě odpovídal na dotazy. Bill Daly vážil každé své slovo, nic konkrétního prozrazovat nechtěl. O výraznější expanzi do Evropy však zástupci NHL zatím neuvažují.

„Z krátkodobého hlediska budeme pokračovat v systému, který jsme nastolili. Možná zvýšíme počet týmů, které se podívají do Evropy,“ připustil Daly. „Ale aby existovaly týmy, které budou v Evropě permanentně, o tom zatím neuvažujeme. Podobné akce využíváme k tomu, abychom se propojili s evropskými fanoušky a podívali se sem hráči, kteří tu vyrůstali. Pomáhá to naší značce, našemu byznysu.“

Jágr před NHL v Praze vtipkoval o Hertlovi: Dá dvakrát tři góly a pojede domů
Video se připravuje ...

Jak bude vypadat rozpis NHL na starém kontinentu pro příští sezonu, či zda se zámořské týmy vrátí na českou půdu už napřesrok, to zatím není jasné. Finální rozhodnutí teprve management musí provést. Ovšem Daly je přesvědčený, že utkání mezi Sharks a Predators nejsou těmi posledními v Praze.

Vyjádřil se rovněž na téma Světového poháru. Jeho uskutečnění plánuje NHL v únoru 2024, jednání však neustále pokračují. Jistý není ani hrací systém, prestižní akci by si mělo vyzkoušet minimálně osm celků. V ohrožení je účast válčícího Ruska kvůli jeho agresi na Ukrajině.

„Kdybych měl dnes odpovědět na to, jestli se Rusko zúčastní, řeknu ne. Nepozvali bychom tento tým v případě, že jejich současný status zůstane nezměněný. Naše očekávání jsou taková, že bude hrát osm týmů, ale ještě bychom mohli nabídnout dvě tři další místa,“ uzavřel zástupce komisionáře.

Hertl vzal syna na led: Chtěl jsem, aby to prožil se mnou. Šimek popsal zážitek z Václaváku
Video se připravuje ...

Tomáš Hertl se spoluhráči na tréninku v O2 areně
Tomáš Hertl se spoluhráči na tréninku v O2 areně

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud