Pavel Bárta
22. října 2022 • 11:26

Kubalíkův návrat do Chicaga. Vystřelil do první lajny, trenér ho chválí

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé přijel do haly United Center coby soupeř. Dominik Kubalík se vrátil do Chicaga. Jako hráč Detroitu. Svému bývalému týmu dal gól a na další nahrál. Red Wings však prohráli 3:4 v prodloužení. „Byl to pro mě speciální zápas, opravdu jsem se na něj těšil. Měl jsem velkou motivaci, moc jsem chtěl uspět. Bohužel se nám vyhrát nepovedlo, což mě hodně mrzí," přiznal 27letý útočník.



V jednom týmu ho odhodili jak zlomenou hůl. V jiném vystřelil až do první lajny, i když to nepřišlo samo a hned. V Chicagu mu ukázali po třech sezonách dveře. K prvnímu vystoupení Blackhawks na domácím ledě se tam Kubalík v pátek vrátil. Naskočil v elitním trojspřeží soupeře.

V prvním útoku Detroitu vedle Dylana Larkina nahradil zraněného Tylera Bertuzziho. Svému centrovi přihrál na druhý gól Red Wings. V polovině zápasu sám tečí zvyšoval na 3:1 pro hosty. Ti však nakonec padli v nastaveném čase. „Z gólu mám radost, ale není to takové, když nakonec máme jen bod. Porážka bolí, ale musíme ji přijmout. Dostali jsme lekci, ze které se musíme poučit a být lepší,“ vykládal Kubalík, který strávil na ledě 16 minut a 33 sekund, z toho téměř čtyři minuty hrál na přesilovce, celkem čtyřikrát vystřelil na branku a měl jeden hit.

Po minulé sezoně se stal chráněným volným hráčem. Red Wings podepsali Kubalíka v první den po otevření trhu na dva roky za 2,5 milionu dolarů ročně poté, co Chicago odmítlo kvalifikační nabídku ve výši 4 milionů dolarů. Do nového ročníku vstoupil dobře, ve čtyřech utkáních si připsal pět bodů (2+3), z nich čtyři v posledních dvou střetnutích.

„Pravděpodobně jsem pro něj neměl dost uznání, pokud jde o jeho bruslařské schopnosti“ řekl detroitský kouč Derek Lalonde. „Když jsem proti němu v předchozích letech trénoval, bylo vidět, že je střelec a zakončovatel. Ale při hře pět na pět nám pomohl svým pohybem, chodí hodně nahoru, forčekuje, pomáhá přechodu do útoku právě díky tomu, jak bruslí. Máme tady dokonalý příklad kluka, který před týdnem byl v sestavě až někde dole a teď se dostal mezi šest nejlepších. To je luxus vyplývající ze šíře naší sestavy, kterou jsme v minulosti neměli,“ dodal.

Dominik Kubalík jednou Petra Mrázka překonal, v této šanci ale netrefil puk
Dominik Kubalík jednou Petra Mrázka překonal, v této šanci ale netrefil puk

V nováčkovské sezoně 2019/20 nastřílel Kubalík 30 gólů v 68 zápasech a skončil třetí v hlasování o Calder Trophy. Jenže poté, co v předchozím ročníku sklouznul na 15 branek a 32 bodů v 78 partiích, Blackhawks s ním přestali počítat ve svých plánech pro budoucnost.

„Jakmile jsem zjistil, že v Chicagu nezůstanu, hledal jsem jiné možnosti a hlavně, kde mě jako hráče budou chtít. To se stalo. Tým se snaží udělat další krok dopředu, což je dobré znamení. Jsem šťastný, že toho můžu být součástí,“ svěřil se Kubalík. Celou minulou sezonu se trápil. V Detroitu má zase šťávu.

Detroit Red Wings Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 25:41. Athanasiou, 43:46. Kurashev, 50:06. Murphy, 62:44. Domi

Hosté: 09:26. P. Suter, 10:33. Larkin, 31:18. Kubalík

Sestavy

Domácí: Mrázek (41. Stalock) – Set. Jones, J. Johnson, Murphy (A), Tinordi, Cal. Jones, McCabe – P. Kane (A), Domi, Athanasiou – Raddysh, J. Toews (C), T. Johnson – Lafferty, Dickinson, Kurashev – Entwistle, Blackwell, Khaira.

Hosté: Nedeljkovic (Husso) – Chiarot (A), Seider, Määttä, Hronek, Lindström, Hägg – Kubalík, Larkin (C), Perron (A) – Zadina, Copp, Raymond – Söderblom, Rasmussen, Sundqvist – P. Suter, Veleno, Erne.

Rozhodčí

Hebert, MacDougall – Pancich, McNamara

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

18 753 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud