23. dubna 2023 • 07:00

SESTŘIHY: Vegas, Toronto a Colorado už vedou v sérii. New Jersey snížilo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Jersey porazili v třetím utkání série 1. kola play off NHL New York Rangers 2:1 v prodloužení a v sérii snížili na 1:2 na zápasy. V prodloužení uspělo také Toronto, které zdolalo Tampu Bay 4:3 a v sérii se ujalo vedení 2:1. Až do druhé nastavené dvacetiminutovky došel zápas mezi Winnipegem a Vegas, který vyhráli 5:4 hostující Golden Nights. Jediným utkáním, které skončilo po šedesáti minutách, bylo střetnutí Seattle - Colorado (4:6).



New Jersey na domácím ledě prohrálo oba duely a do newyorské Madison Square Garden mířilo ve složité pozici. První utkání na soupeřově ledě Devils zvládli a udrželi se ve hře o postup. „Není jednoduché vyhrát čtyři zápasy. Devils jsou výborný tým, nečekali jsme, že bychom přes ně přešli bez zaváhaní. Teď už se soustředíme na čtvrté utkání,“ řekl po první prohře v play off kapitán Rangers Jacob Trouba.

Výrazný podíl na výhře Devils 2:1 v prodloužení měl gólman Akira Schmid, který ve své premiéře ve vyřazovacích bojích inkasoval jediný gól z 36 střel. Český brankář Vítek Vaněček po dvou domácích prohrách sledoval zápas pouze ze střídačky. „Bylo to rozhodnutí, nad kterým jsme strávili spoustu času. Nepodílel se na něm pouze trenérský tým, ale i vedení v čele s Martinem Brodeurem. Nakonec jsme ukázali na Akiru a on odchytal skvělý zápas,“ uvedl trenér Lindy Ruff.

Hokejisté Toronta uspěli v Tampě a po třech zápasech se ujali vedení v sérii. Výhru 4:3 v prodloužení řídil Ryan O'Reilly, který vstřelil jeden gól a další dvě trefy připravil. Kanadský centr minutu před koncem základní hrací doby zařídil prodloužení a v něm si připsal druhou asistenci u vítězné trefy.

„Ryan je hráčem pro vypjaté momenty. V poslední minutě vyrovnal, zablokoval nebezpečnou střelu Victora Hedmana a v prodloužení vyhrál buly před rozhodující trefou. Když ho sledujete v průběhu zápasu, zjistíte, jak důležitý je pro tým,“ chválil svého spoluhráče Morgan Rielly.

Právě Rielly v poslední minutě prvního prodloužení rozhodl o výhře Maple Leafs. „Vyhráli jsme, to je skvělé. Hrálo se skoro čtyři třetiny, takže jsem se radoval hlavně z toho, že už je konec,“ řekl střelec rozhodujícího gólu.

Winnipeg ve třetí části duelu proti Vegas smazal tříbrankové manko a vynutil si prodloužení. V něm však obrat nedotáhl. Po téměř 24 nastavených minutách Mike Amadio využil chyby obránce Dylana Samberga a zařídil Golden Knights vedení 2:1 na zápasy.

„Každé dítě, které hraje hokej, sní o tom, že v play off dokáže rozhodnout zápas v prodloužení. Je to moment, který si budu pamatovat do konce života. Moc jsem nemířil, jen jsem hodil puk na branku a viděl jsem, jak se kluci radují,“ popsal klíčový moment šestadvacetiletý útočník.

Třemi body se blýskl útočník Vegas Jack Eichel. V dresu poražených zaznamenal tři asistence obránce Neal Pionk. Kanadský bek bodově zastoupil Joshe Morrisseyho, jenž kvůli zranění v dolní části těla zápas nedohrál. „Moc toho zatím nevíme, ale vypadá to, že pro něj série skončila,“ řekl na adresu druhého nejproduktivnějšího beka základní části trenér Rick Bowness.

Colorado o výhře na ledě Seattlu rozhodlo ve třetí třetině. Avalanche v závěrečné dvacetiminutovce vstřelili tři branky a došli si pro výhru 6:4. Shodně dvěma góly se prosadili Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon.

Góly

Domácí: 09:07. Connor, 42:04. Niederreiter, 54:08. Scheifele, 59:38. Lowry

Hosté: 02:52. Stephenson, 06:18. Eichel, 30:46. Eichel, 37:45. Kolesar, 83:40. Amadio

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Samberg, Schmidt – Scheifele (A), Dubois, Connor – Wheeler, Naměstnikov, Niederreiter – Barron, Lowry (A), Appleton – Mäenalanen, D. Gustafsson, Stenlund.

Hosté: Brossoit (Hill) – Martinez, Pietrangelo (A), Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Amadio – Stone (C), Stephenson, Howden – Kessel, Karlsson, R. Smith (A) – Kolesar, N. Roy, Barbašev.

Rozhodčí

Hanson, Furlatt – Tobias, Barton

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

15325 diváků

Góly

Domácí: 04:50. Cirelli, 19:29. Hagel, 33:35. Raddysh

Hosté: 03:24. Acciari, 11:10. Matthews, 59:00. O'Reilly, 79:15. Rielly

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Elliott) – Hedman, Perbix, Sergačjov, Raddysh, Cole, Bogosian – Stamkos, Point, Kučerov – Hagel, Cirelli, Killorn – Colton, Paul, Jeannot – Maroon, Bellemare, Perry.

Hosté: Samsonov (Woll) – McCabe, Brodie, Giordano, Holl, Rielly, Schenn – Järnkrok, Matthews, Marner – Kerfoot, Tavares, Nylander – Knies, O'Reilly, Acciari – Aston-Reese, Kämpf, Lafferty.

Rozhodčí

Charron, Brenk – Gawryletz, Cherrey.

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 23:39. Kreider

Hosté: 30:37. J. Hughes, 71:36. Hamilton

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Halák) – Fox, Lindgren, Trouba (C), K. Miller, B. Schneider, Mikkola – P. Kane, Zibanejad, Kreider (A) – Tarasenko, Trocheck, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Motte, Goodrow, Vesey.

Hosté: Schmid (Vaněček) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Graves, Severson, Bahl – Bratt, Hischier (C), Meier – Palát (A), J. Hughes (A), Haula – Mercer, M. McLeod, Tatar – Bastian, Lazar, Boqvist.

Rozhodčí

Nicholson, Sutherland – Brisebois, Gibbons

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 06:08. Schwartz, 32:51. Oleksiak, 33:10. Beniers, 59:20. Schwartz

Hosté: 16:07. Compher, 19:16. MacKinnon, 24:33. Makar, 43:01. Rantanen, 44:29. MacKinnon, 57:46. Rantanen

Sestavy

Domácí: Grubauer (M. Jones) – Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Soucy – Eberle, Beniers, McCann – Geekie, Wennberg, Schwartz (A) – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Sprong, Donato, Tanev – Frödén.

Hosté: Georgijev (Francouz) – Makar, Byram, Girard, Toews, Manson, E. Johnson – Rodrigues, MacKinnon (A), Lehkonen – Rantanen (A), Compher, Ničuškin – Malgin, Eller, Newhook – O'Connor, Helm, Nieto – Meyers, Cogliano.

Rozhodčí

Rehman, Hebert – Gawryletz, Murray

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud