26. listopadu 2023 • 07:30

Pastrňák mírnil porážku Bostonu. Palát pokazil Kulichovi premiéru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Ondřej Palát se v sobotním utkání NHL podílel gólem a asistencí na vysoké výhře hokejistů New Jersey 7:2 nad Buffalem. Vítek Vaněček za Devils odchytal celý zápas a zlikvidoval 10 střel. Premiéra v lize zhořkla v dresu Sabres nadějnému střelci Jiřímu Kulichovi. V duelu San Jose proti Vancouveru zaznamenal domácí útočník Tomáš Hertl dvě asistence a obránce kanadského týmu Filip Hronek gól a přihrávku, z výhry 4:3 se radovali Sharks. David Pastrňák dal za Boston 13. gól v sezoně, Pavel Zacha a Jakub Lauko přidali po asistenci, ale Bruins prohráli v New Yorku s Rangers 4:7.



New Jersey před zápasem proti Buffalu prohrálo třikrát za sebou, v domácím prostředí ale Devils začínající neúspěšnou sérii rezolutně utnuli. Skóre už po 91 sekundách otevřel Alexander Holtz a během první třetiny se domácí prosadili ještě třikrát.

U třetího a čtvrtého gólu byl Palát. Před trefou na 3:0 českého útočníka skvěle vychytal gólman Eric Comrie, vyražený puk ale za brankovou čáru dorazil navrátilec do sestavy Nico Hischier.

"Nicův návrat nám hodně pomohl. Když přidáte do sestavy tak kvalitního hráče, pomáhá to i zbytku sestavy. Zvýšila se nám tím kvalita v elitních formacích. Jsem rád, že jsme toho dokázali využít," uvedl trenér Devils Lindy Ruff.

V 19. minutě se dočkal i Palát, jenž se prosadil podruhé v sezoně. Rychlý protiútok po pravé straně táhl Jesper Bratt, našel osamoceného rodáka z Frýdku-Místku a ten zamířil přesně do levého horního rohu.

Ondřej Palát zářil proti Buffalu
Video se připravuje ...

Devils si náskok hlídali a soupeře za celý zápas pustili jen k 12 střelám. Vaněček nestačil na pokusy Jeffa Skinnera a Kylea Okposa, přesto poosmé v sezoně dovedl tým k výhře.

Kulich v premiéře odehrál téměř 15 minut a na Vaněčka vyslal jednu střelu. Devatenáctiletý odchovanec Chomutova si o pozvánku do prvního týmu Sabres řekl skvělými výkony na farmě v Rochesteru, kde nasbíral 17 bodů a s jedenácti góly je třetím nejlepším střelcem AHL.

Boston poprvé v sezoně prohrál dva zápasy za sebou. Po domácí ztrátě s Detroitem nezvládli Bruins ani duel dvou nejlepších týmů NHL na ledě Rangers. Pastrňák se po Zachově asistenci prosadil v úvodu druhé třetiny, kdy v přesilovce vyrovnal na 3:3. Rangers ale odskočili do třígólového vedení, které si po jedné brance na každé straně udrželi až do konce. Lauko si připsal přihrávku u gólu na 2:2.

Hvězdou utkání byl útočník Rangers Chris Kreider, který ke dvěma gólům přidal jednu asistenci. Celkem má na kontě 13 branek stejně jako Pastrňák. V čele tabulky střelců je Nikita Kučerov z Tampy Bay s 15 góly.

"To bylo něco. Zápas přinesl hodně zvratů a hodně emocí. Oba týmy do něj investovaly hodně úsilí. Jsem rád, že jsme dokázali zvítězit proti tak kvalitnímu celku, jako je Boston," uvedl trenér Rangers Peter Laviolette.

Čtvrtou výhru v sezoně vybojovali hokejisté San Jose. Hertl si díky dvěma asistencím polepšil na 16 bodů v sezoně a je suverénně nejproduktivnějším hráčem týmu. Hronek skóroval podruhé v ročníku a s 22 body je čtvrtým nejproduktivnějším obráncem soutěže. Vancouver i přes jeho dvoubodový příspěvek prohrál čtvrtý z posledních šesti zápasů a v tabulce Západní konference klesl na třetí místo.

Gól Filipa Hronka tentokrát Vancouveru nestačil
Video se připravuje ...

O skóre se před Canucks dostali hokejisté Los Angeles. Kings porazili Montreal 4:0 a vyhráli popáté v řadě. Třetí nulou v kariéře se blýskl gólman Phoenix Copley. Jednatřicetiletému brankáři k čistému kontu stačilo 18 zákroků.

Ani jeden gól nepadl v zápase mezi newyorskými Islanders a Philadelphií. Brankářskou nadvládu ukončil až ve čtvrté sérii nájezdů Tyson Foerster, jenž rozhodl o výhře Flyers. Gól nevstřelili ani hokejisté Vegas, kteří podlehli Arizoně 0:2. Connor Ingram, který v brance Coyotes dostal přednost před Karlem Vejmelkou, kryl 34 střel.

Pošesté v sezoně se v brance Calgary představil Daniel Vladař. Český gólman proti Coloradu zlikvidoval 21 střel, prohru 1:3 ale neodvrátil.

 

Góly

Domácí: 05:58. Bonino, 10:56. Kreider, 18:41. Kreider, 36:37. Vesey, 39:36. K. Miller, 41:26. Pitlick, 44:38. Panarin

Hosté: 13:50. Coyle, 14:14. Geekie, 20:26. Pastrňák, 42:29. Coyle

Sestavy

Domácí: Quick (Šesťorkin) – Trouba (C), K. Miller, E. Gustafsson, R. Lindgren, Schneider, Z. Jones – Wheeler, Zibanejad (A), Kreider – Lafrenière, Trocheck, Panarin (A) – Kakko, Bonino, Cuylle – Pitlick, Goodrow, Vesey.

Hosté: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Mitchell, Forbort – Pastrňák (A), Zacha, Marchand (C) – Frederic, Coyle, J. van Riemsdyk – Heinen, Poitras, DeBrusk – Geekie, Beecher, Lauko.

Rozhodčí

Samuels-Thomas, Charron – Daisy, Berg

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 15:28. Grundström, 29:55. Moore, 43:14. Lewis, 53:28. Moore

Hosté:

Sestavy

Domácí: Copley (Talbot) – M. Anderson, Doughty (A), Gavrikov, M. Roy, Englund, Spence – Byfield, Kopitar (C), Kempe – Fiala, Danault (A), Moore – Grundström, Dubois, Laferriere – Anderson-Dolan, Lewis, Kaliyev.

Hosté: Allen (Primeau) – Matheson (A), J. Barron, Guhle, Lindström, Struble, Kovacevic – Newhook, Suzuki (C), Gallagher (A) – Caufield, Dvorak, Slafkovský – Pearson, Monahan, Jos. Anderson – Pezzetta, Evans, Ylönen.

Rozhodčí

Syvret, St. Laurent – Murchison, Deschamps.

Stadion

Crypto.com Arena, Los Angeles

Návštěva

18 145 diváků

Góly

Domácí: 01:31. Holtz, 11:09. Toffoli, 15:20. Hischier, 18:27. Palát, 22:44. Toffoli, 40:50. Mercer, 45:38. L. Hughes

Hosté: 21:53. J. Skinner, 43:55. Okposo

Sestavy

Domácí: Vaněček (Schmid) – Siegenthaler, Hamilton, Bahl, Marino, L. Hughes, C. Miller, B. Smith – Toffoli, J. Hughes (A), Mercer – Palát (A), Hischier (C), Bratt – Haula, M. McLeod, Holtz – Tierney, Bastian.

Hosté: Comrie (20. Levi) – Dahlin (A), Samuelsson, Power, Ry. Johnson, Clifton, E. Johnson – J. Skinner, Mittelstadt, Tuch – Benson, Cozens, Peterka – Rosén, Jost, V. Olofsson – Kulich, Krebs, Okposo (C).

Rozhodčí

Dunning, Furlatt – Cormier, Jackson

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16514 diváků

Góly

Domácí: 04:26. Guentzel, 30:01. Acciari, 39:32. E. Karlsson

Hosté: 03:58. Bertuzzi, 07:48. Knies

Sestavy

Domácí: Jarry (Nedeljkovic) – Graves, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ludvig – Guentzel, Crosby (C), D. O'Connor – R. Smith, Malkin (A), A. Nylander – Zohorna, Eller, Hinostroza – Nieto, Acciari, Carter.

Hosté: Woll (Samsonov) – Rielly (A), Brodie, Giordano, McCabe, Lagesson, Timmins – Knies, Matthews (A), Marner – Bertuzzi, Tavares (C), W. Nylander – N. Robertson, Domi, Järnkrok – Gregor, Kämpf, Reaves.

Rozhodčí

Pochmara, Sutherland – Cherrey, Nansen

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Góly

Domácí:

Hosté: . Foerster

Sestavy

Domácí: Sorokin (Varlamov) – Dobson, Mayfield, Pulock, Romanov, Bolduc, Hutton – Holmström, Horvat, Barzal – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Wahlstrom, Pageau, Lee (C) – Clutterbuck (A), Cizikas, Gauthier.

Hosté: Ersson (Hart) – Sanheim, York, Se. Walker, Seeler, M. Staal, Ristolainen – Konecny, Couturier, Foerster – Atkinson, Poehling, Tippett – Frost, N. Cates, Farabee – Hathaway, Laughton (A), Deslauriers.

Rozhodčí

D. O´Rourke, K. Nicholson – S. Alphonso, J. Marquis

Stadion

UBS Arena, New York

Návštěva

17 255 diváků

Góly

Domácí: 09:58. Emberson, 34:05. Zetterlund, 40:22. Granlund, 41:48. Hoffman

Hosté: 15:37. Hronek, 39:39. Boeser, 56:49. Boeser

Sestavy

Domácí: Kähkönen (Blackwood) – Emberson, Ferraro (A), Benning, Addison, Burroughs, M. Vlasic – Hoffman, Hertl (A), Eklund – Duclair, Granlund, Zetterlund – MacDonald, Sturm, Kunin – Labanc, Carpenter, G. Smith.

Hosté: DeSmith (Demko) – Hronek, Q. Hughes (C), Juulsen, Cole, T. Myers, Friedman – Lafferty, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Beauvillier – Garland, Blueger, Joshua – Di Giuseppe, Aman, Höglander.

Rozhodčí

Sandlak, Hanson – Mahon, Apperson

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

15 538 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 50:38. Keller, 58:43. Crouse

Sestavy

Domácí: L. Thompson (Hill) – Whitecloud, McNabb, Pietrangelo (A), Hague, Pachal, Hutton – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Howden – Amadio, W. Karlsson (A), Cotter – Kolesar, N. Roy, W. Carrier.

Hosté: Ingram (Vejmelka) – Durzi, Moser, Kesselring, Stecher, J. Brown, Koljačonok – Schmaltz (A), L. Cooley, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Zucker, Kerfoot, Carcone – Kelemen, Boyd, O'Brien.

Rozhodčí

Lambert, Kozari – Gibbons, Knorr

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 591 diváků

Góly

Domácí: 06:31. Drouin, 30:10. R. Johansen, 32:37. MacKinnon

Hosté: 32:03. Backlund

Sestavy

Domácí: Prosvetov (Georgijev) – Toews, Makar (A), Byram, Manson, J. Johnson, C. Jones – Ničuškin, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Tatar, R. Johansen, Drouin – Wood, Colton, L. O'Connor – Cogliano, F. Olofsson, Kiviranta.

Hosté: Vladař (Markström) – Weegar, R. Andersson (A), Hanifin, C. Tanev, Gilbert, Zadorov – Mangiapane, E. Lindholm, Šarangovič – Zary, Kadri, Pospíšil – Huberdeau (A), Backlund (C), Coleman – Greer, Ružička, Dubé.

Rozhodčí

Dwyer, Blandina – Gawryletz, O'Quinn

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18139 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud