19. února 2024 • 07:20

Kings pokazili Jágrův večer výhrou v Pittsburghu, Vejmelka prohrál

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Los Angeles vyhráli v NHL na ledě Pittsburghu 2:1 a pokazili slavnostní večer domácího klubu, který vyvěsil před utkáním pod strop haly dres Jaromíra Jágra. Arizoně nestačilo 33 zákroků Karla Vejmelky, podlehlo v Coloradu 3:4 a připsalo si devátou prohru v řadě. V utkání pod širým nebem zvítězili před téměř osmdesáti tisíci diváky New York Rangers, kteří zdolali v městském derby Islanders 6:5 v prodloužení.



Jaromír Jágr absolvoval dokonce s hráči Pittsburghu předzápasové rozbruslení s kapitánským céčkem na hrudi a poté sledoval duel v obleku. Skóre otevřel v závěru první třetiny domácí lídr Sidney Crosby a Penguins drželi těsný náskok až do 54. minuty. Závěr speciálního večera si podmanil Adrian Kempe, který dvěma trefami překlopil výhru na stranu Los Angeles. Hostující útočník rozhodl v čase 56:60 gólem v oslabení.

Arizona inkasovala jako první, ale po úvodní třetině vedla 2:1 a v polovině utkání 3:2. Ve 31. minutě vyrovnal na 3:3 z dorážky Nathan MacKinnon, který bodoval i ve 26. domácím utkání sezony. Jeho gól platil i po trenérské výzvě kvůli nedovolnému bránění brankáři. Zápas rozhodl v 54. minutě Devon Toews střelou zpoza mezikruží.

Zápas pod širým nebem se hrál na MetLife Stadium, který sdílejí v NFL newyorské týmy Giants a Jets, a sledovalo jej 79 690 diváků. Dlouho měli navrch Islanders, kteří vedli na začátku druhé třetiny 4:1 a ještě v 56. minutě 5:3. Na obratu se podíleli třemi body Vincent Trocheck (2+1) a Artěmij Panarin, který po dvou přihrávkách v základní hrací době rozhodl prodloužení už po deseti sekundách.

Góly

Domácí: 04:20. Nelson, 07:18. Horvat, 07:34. Barzal, 21:03. Lee, 41:53. Romanov

Hosté: 01:28. E. Gustafsson, 25:36. Trocheck, 38:24. Trocheck, 55:52. Kreider, 58:31. Zibanejad, 60:10. Panarin

Sestavy

Domácí: Sorokin (Varlamov) – Romanov, Dobson, Pelech, Pulock, Reilly, Mayfield – Lee (C), Horvat, Barzal – Engvall, Nelson (A), Palmieri – Holmström, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

Hosté: Šesťorkin (Quick) – K. Miller, Trouba (C), R. Lindgren, Fox, E. Gustafsson, Schneider – Kreider (A), Zibanejad, Vesey – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Brodzinski, Kakko – Edström, Goodrow (A), Rempe.

Rozhodčí

Sutherland, Brenk – Cherrey, Suchánek

Stadion

MetLife Stadium, New Jersey

Návštěva

79690 diváků

Góly

Domácí: 04:10. Colton, 25:20. J. Johnson, 30:13. MacKinnon, 53:17. Toews

Hosté: 07:48. Dumba, 12:20. Crouse, 29:52. L. Cooley

Sestavy

Domácí: Georgijev (Annunen) – Toews, Makar (A), Girard, Manson, J. Johnson, Byram – Drouin, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Wood, Colton, Lehkonen – Parise, R. Johansen, Kiviranta – Cogliano, F. Olofsson, Wagner.

Hosté: Vejmelka (Villalta) – Moser, Dumba, Durzi, Kesselring, Välimäki, J. Brown – Keller (A), Hayton, Kerfoot – Maccelli, Bjugstad, Crouse (A) – Zucker, Ružička, Schmaltz (A) – L. Cooley, McBain, Guenther.

Rozhodčí

McCauley, Chmielewski – Gawryletz, Shewchyk

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18133 diváků

Góly

Domácí: 18:43. Crosby

Hosté: 53:49. Kempe, 56:50. Kempe

Sestavy

Domácí: Jarry (Nedeljkovic) – Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Graves, Ruhwedel, Ludvig – Rust, Crosby (C), Rakell – D. O'Connor, Malkin (A), R. Smith – Puljujärvi, Eller, Phillips – White, Carter, Harkins.

Hosté: Talbot (Rittich) – Doughty (A), M. Anderson, B. Clarke, Gavrikov, M. Roy, Englund – Kempe, Kopitar (C), Fiala – Arvidsson, Danault (A), Moore – Byfield, Dubois, Laferriere – Lewis, Turcotte, Kaliyev.

Rozhodčí

Markovic, Hebert – Jackson, Kovachik

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

18 422 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud