Zdeněk Janda
Premium
21. března 2024 • 19:35

Hertl a San Jose: láska, ale i rozpaky. Insider vysvětluje postoj fanoušků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PITTSBURGHU | Bezprostřední emoce opadly. Spoluhráči i fanoušci se smiřují s realitou. Spojení Tomáš Hertl a San Jose je definitivně minulostí. Elitní centr před jedenácti dny kývl na vábení Vegas, obhájců Stanley Cupu. Už se těší, až za ně naskočí. Jakou stopu zanechal v klubu z Kalifornie? Jaké pocity převládají u příznivců Sharks? Deník Sport a web iSport.cz si vzal na pomoc postřehy renomovaného reportéra, který o dění v týmu referuje denně už přes deset let.



Když Sheng Peng, jenž přispívá především na stránky San Jose Hockey Now, zjistil, že v Pittsburghu je i reportér z Česka, hned se začal zajímat.

„To určitě i u vás doma vyvolalo velký ohlasy, že Hertl odešel, co?“ zeptal se novinář, který pravidelně jezdí i na venkovní zápasy Sharks. Proto nechyběl na tripu, jehož zastávkou byla Pensylvánie. Hosté na ledě Penguins prohráli 3:6. Klasika, dá se říct v jejich podání…

Z posledních čtrnácti utkání uspěli pouze jednou. Jinak evidují třináct porážek. I tohle byl důvod, proč dlouholeté tváři klubu došla trpělivost.

„Myslím si, že mimo led byl posledním opravdu oblíbeným hráčem Sharks. Až po něm přišel Timo Meier, který byl taky populární, ale zdaleka si lidi nezískal tolik jako Tommy,“ říká Peng, který vysvětlil i to, proč si lidé tolik nezamilovali švédského beka Erika Karlssona. Ofenzivní mašinu, která trhala rekordy. „Lidi hodně rozděloval kvůli nevyrovnaným výkonům a masivnímu kontraktu,“ tvrdí dlouholetý reportér.

Příznivce bavil Hertl nejenom na ledě, ale i při nejrůznějších akcích, včetně těch charitativních. Neustále usměvavý, pohodový.

„I já jsem s ním měl velmi dobré zkušenosti. I když mužstvo bojovalo samo se sebou, Tommy vždycky celou organizaci skvěle reprezentoval,“ vypočítává Peng. „Po porážkách určitě neměl náladu, nechtělo se mu mluvit, ale i tak byl vždycky ochotný.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud