Květoslav Šimek
29. dubna 2013 • 10:37

Palát rozjel play off AHL skvěle, ve dvou zápasech nasbíral pět bodů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Ondřej Palát (22 let) vlétl do play off AHL ve velkém stylu. Ve dvou úvodních zápasech za Syracuse Crunch nasbíral 5 bodů (1+4) a je na špici kanadského bodování Calder Cupu. Jeho tým vede nad Portlandem 2:0 na zápasy (4:3 v prodloužení a 4:2).



Syracuse Crunch má v Calder Cupu největší české zastoupení. Kromě Paláta tam hrají i obránci Radko Gudas a Andrej Šustr. S Palátem v útoku k tomu řádí slovenský útočník Richard Pánik, který v mládežnických kategoriích hrával za Třinec a v dresu Ocelářů naskočil i v extralize. Palát, Gudas a Pánik navíc pamatují loňský triumf v Calder Cupu, kdy jejich tým hrával pod hlavičkou Norfolk Admirals.

Palát s Pánikem si v letošní sezoně premiérově zahráli i v NHL za Tampu Bay. A nevedli si vůbec špatně. Frýdecko-místecký rodák Ondřej Palát v Tampě odehrál 14 zápasů a připsal si 4 body (2+2), Richard Pánik odehrál 24 duelů a získal 9 bodů (5+4). Premiéru v NHL skvěle zvládl i urostlý Radko Gudas (21 zápasů/ 2 góly+3 asistence).

Sebevědomí teď prodávají i v AHL. Palát s Pánikem jsou s centrem Tylerem Johnsonem nejúdernějším útokem Syracuse. Po parádní kombinaci rozhodli první utkání v prodloužení a klíčovou roli hráli i ve druhém duelu. Palát má po dvou zápasech 5 bodů (1+4), stejně tak Johnson (2+3). Pánik má 2 body (1+1). Velmi slušně hrají v obraně i Gudas a Šustr (0+1).

V úvodních zápasech play off AHL se z českých borců prosadil i obránce Tomáš Kundrátek (0+1). S Hershey Bears vede nad Providence Bruins 2:0 na zápasy (5:2 a 5:4 v prodloužení). Brankář Petr Mrázek odchytal za Grand Rapids oba úvodní zápasy (0:3 a 3:2), série s Houston Aeros je nerozhodná 1:1 na zápasy.

Vstoupit do diskuse
0