11. února 2014 • 04:34

Trenér měl pravdu, stydí se hráči Klášterce. Teď sepisují petici

Autor: Vladimír Škaloud
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Klášterci nad Ohří mají jasno. Kritika trenéra Michala Jägera, jehož výlev v juniorské kabině obletěl po internetu svět, byla naprosto neoprávněná. O místo přišel nezaslouženě. Protest fanoušků ani chystaná petice samotných juniorů však rozhodnutí vedení klubu kouče odvolat zřejmě nezmění.



„Džery zpět, Džery zpět!“ ozývalo se z ochozů během sobotního druholigového utkání s Milevskem. Fanoušci dali jasně najevo, na čí jsou straně. O trenéra, jenž před dvěma lety přivedl Klášterec až do baráže o I. ligu, nechtějí přijít.

„Snažili jsme se mu pomoct,“ přibližuje Ondřej Durčiak, jeden z bubeníků v kotli. „Překvapilo mě, že se za něho vedení klubu nepostavilo a naopak ho vyhodilo. Mrzí mě to jako fanouška i člověka. Pro klášterecký hokej toho totiž udělal strašně moc,“ dodává.

Za hlavního viníka aféry všichni označují Michala Jägera mladšího, trenérova syna, který videozáznam zveřejnil. „Porušil tím veškerá pravidla o tom, že co se v kabině upeče, tak se tam také sní,“ má jasno David Suk, Jägrův asistent, který má teď mužstvo na povel.

„Kdo tomu nerozumí, řekne, že trenér je sprostý hulvát. Podobné proslovy se ale dějí všude. Ostudu má hráč, který to vynesl ven,“ doplňuje. Jäger junior v týmu sám skončil a vzápětí ho vyřadilo i vedení klubu.

„Také jsem řekl, že ho v týmu nechci. Nepochopil jsem, proč to udělal. Kdyby to po sezoně pustil jen mezi námi, byla by to sranda. Takhle to je nejhorší podpásovka,“ zlobí se Suk.

Kolegovu kritiku vůči juniorům, které byl v kabině také svědkem, schvaluje. „Když si vezmu, jak se někteří kluci chovali, muselo takové bouchnutí pojistek přijít. Také to splnilo účel, v dalších zápasech to byl úplně jiný tým, morálka i na trénincích se otočila o sto osmdesát stupňů,“ přibližuje Suk.

„Klukům jsem teď řekl, že ve zbytku sezony by měli ukázat, co je Džery naučil. Je to tvrdý trenér, tak by to ale mělo být. Já jsem klidnější povaha, ale když je potřeba, také umím zvýšit hlas. Teď ale kluci šlapou, takže na ně není nutno řvát,“ upozorňuje.

VIDEO: Podívejte se na kartáč od trenéra Michala Jägera

Za Jägra seniora se stavějí i jeho svěřenci. „Při úterním tréninku chceme v kabině podepsat petici, aby se vrátil aspoň k juniorům,“ přibližuje Patrik Zicho, jeden z mladíků nastupující i za A-tým.

„Trenér měl pravdu, náš přístup byl špatný. Vůbec nás to neurazilo, měli bychom se spíše stydět. Však jsme potom zabrali a dvakrát za sebou vyhráli, takže to mělo něco do sebe. Jen mě překvapilo, že to jeho syn pustil na net,“ diví se.

Snaha po trenérově návratu však bude zřejmě marná. Myslím, že když vedení klubu takhle rozhodlo, bude si za svým názorem stát. V opačném případě by si samo podrylo autoritu,“ domnívá se Suk. „V této sezoně se už nejspíš nic nezmění. Uvidíme, co bude v létě,“ přemítá.

Druholigový A-tým převzal dosavadní Jägrův asistent Radek Nerad. „Vedení klubu mě požádalo, abych s mužstvem dokončil sezonu, tak jsem na to kývl, protože Klášterec je pro mě srdeční záležitost,“ podotýká nový hlavní kouč. „S Michalem jsem ještě neměl příležitost mluvit, ale doufám, že jsme na sebe nezanevřeli,“ přeje si.

Aféra podle něho poškozuje celý klášterecký hokej. „Hlavní viník ublížil trenérovi a navíc vlastnímu otci, který dělal pro hokej maximum. Nejhorší je, že pošpinil celý klub. Přesvědčit děti a rodiče, aby je dali na hokej, je na takhle malém městě nesmírně obtížné a teď to bude ještě těžší. Celý národ se tím baví, ale pro nás to není legrace. Uděláme maximum, aby to klášterecký hokej ustál,“ uzavírá.

Fanoušci Klášterce stojí za odvolaným trenérem. Michal Jäger má jejich plnou podporu
Fanoušci Klášterce stojí za odvolaným trenérem. Michal Jäger má jejich plnou podporu

Vstoupit do diskuse
0