Květoslav Šimek
14. května 2014 • 10:00

Hattrick i rvačka! Slovenský talent Jurčo se blýsknul v Calder Cupu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív nechal promluvit hokejku, potom pěsti. Slovenský útočník Tomáš Jurčo (21 let), kterého Grand Rapids Griffins nepustili na mistrovství světa do Minsku, se v play off Calder Cupu blýsknul parádním zápasem proti Texasu (5:2). Nejdřív dal tři góly, pak se i porval.



Skvělý byl i český brankář brankář Petr Mrázek. Pochytal 35 střel, byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Jeden gól vítězů vstřelil i Andrej Nestrašil. Asistence Matěje Stránského z Texasu na obrat nestačila. Griffins poprvé v semifinále konference na soupeře vyzráli a snížili stav série na 1:2.

„Je to pro nás obrovský krok,“ říkal Tomáš Jurčo pro klubovou televizi. „Prohrávat 0:3, nebo snížit sérii na 1:2, je velký rozdíl! Zahráli jsme velmi dobře, tedy až na poslední třetinu, máme radost.“

Tomáš Jurčo se raduje z hattricku proti Texas Tomáš Jurčo se raduje z hattricku proti TexasFoto Facebook Grand Rapids Griffins

V AHL si Jurčo připsal svůj druhý hattrick sezony. Třikrát se prosadil v listopadu proti Rockfordu. Skvěle si vedl i při své premiérové sezoně v NHL. V Detroitu naskočil do 36 zápasů a připsal si 15 bodů (8+7).

Trenér slovenské reprezentace Vladimír Vůjtek měl Tomáše Jurča na olympiádě v Soči, chtěl jej i pro mistrovství světa v Minsku. Jenže Detroit talentovaného útočníka nepustil, potřeboval jej v play off na farmě.

VIDEO | Podívejte se na Jurčovy gól i rvačku

Proti Texasu se ukázalo, proč je Jurčo pro klub důležitý. Dal tři góly a v závěru zápasu se ani neváhal pustit do rvačky s Curtisem McKenziem. „Vrátili jsme se domů a hrát doma je vždycky lepší,“ pochvaloval si Jurčo. „Trošku jsme změnili systém a fungovalo to velmi dobře.“

Není bez zajímavosti, že Texas Stars, za který nastupují i Radek Faksa a Matěj Stránský, prohráli takřka po třech měsících. Jejich poslední prohra v normální hrací době se datuje k 17. únoru. Grand Rapids, obhájci Calder Cupu, tak před sebou stále mají těžkou cestu, pokud chtějí sérii otočit. Ovšem i další dva zápasy hrají doma – první už dnes, další v pátek.

Vstoupit do diskuse
0