17. ledna 2015 • 10:30

Brankář v AHL skóroval v prvním zápase, pak slavil jako střelec

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský gólman Reto Berra nezažívá v zámoří nejpříjemnější období. Colorado před pár dny poslalo svého náhradního gólmana na farmu do Lake Erie, dobrými výkony ho totiž z pozice dvojky vytlačil Calvin Pickard. Švýcar ale nezoufá, svoje působení v AHL rozjel ve velkém stylu a hned ve svém prvním duelu v dresu Monsters vychytal výhru 5:1 nad Chicagem a ještě v závěru střelou do prázdné brány uzavřel skóre.



Osmadvacetiletý Berra se stal jedenáctým brankářem historie AHL, který dokázal v soutěži skórovat a teprve sedmým, kterému se to povedlo tak, že přestřelil celé hřiště a trefil odkrytou bránu.

Berra si v 59. minutě zpracoval nahozený kotouč z poloviny kluziště, který mířil přímo na něj, využil volného prostoru před sebou a během chvíle se z brankáře stal střelec. Rodák z Bulachu se tedy kromě pochytání dvaceti střel hráčů Wolves zapsal také na střeleckou listinu.

VIDEO Takhle Berra skóroval

Hned poté, co puk zapadl do prázdné brány, rozjel se Berra jako střelec k vlastní střídačce, nastavil lapačku a plácl si s každým ze svých spoluhráčů. "Zbožňuju jeho oslavu gólu," vykládal v televizním přenosu jeden z komentátorů.

Podobný způsob radosti ale nesdílel konzervativní trenér Monsters John Anderson. "Odehrál to výborně, ale ta oslava byla zbytečná. Hráli jsme na ledě soupeře, je třeba ukázat trochu respektu k domácímu mužstvu," zaskočil sedmapadesátiletý trenér, který kdysi v NHL vedl Atlantu či Arizonu.

Ani to ale Berrovi určitě radost nezkazilo.

Vstoupit do diskuse
0