9. června 2019 • 07:30

Nečas šampionem AHL! Tým Charlotte přehrál Chicago, Hykův bod nestačil

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novými šampiony AHL se stal tým Charlotte Checkers, který v pátém utkání porazil Chicago Wolves 5:3 a bitvu o Calder Cup vyhrál v poměru 4:1 na zápasy. Na vítězné straně stál Martin Nečas, který se stal 31. českým hráčem, který na triumf v play off AHL dosáhl. Na straně poražených zaznamenal asistenci Tomáš Hyka.



Nečas slaví třetí triumf za sebou. V minulých dvou letech vyhrál extraligu s Kometou Brno a nyní po první celé sezoně v zámoří uspěl s farmářským týmem Caroliny. Ta draftovala odchovance Žďáru nad Sázavou v roce 2017 v prvním kole na 12. místě.

V minulé sezoně sehrál Nečas v jejím úvodu za Carolinu jeden zápas, v kterém nebodoval, a následně se vrátil do Komety. V tomto ročníku stihl v NHL sedm utkání a připsal si dva body za gól a asistenci. Za Checkers v AHL sehrál v základní části 64 utkání a nasbíral 52 bodů (16+36), díky čemuž byl nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži.

V play off Nečas zaznamenal 13 bodů za pět gólů a osm přihrávek z 18 duelů, což jej zařadilo celkově na 18. místo a mezi nováčky byl pátý. V pátém duelu jako jediném ve finále nebodoval, předtím v soubojích o titul nasbíral šest bodů (3+3). Z Čechů si v play off vedl lépe jen Hyka, jenž skončil s 15 body (3+12) z 22 utkání desátý.

Checkers vyhráli ve své deváté sezoně v AHL Calderův pohár poprvé. Navázali tak i na vítězství v základní části, kterou ovládli se 110 body a měli osmibodový náskok před druhý celkem Syracuse Crunch. Jack A. Butterfield Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off získal americký útočník Andrew Poturalski z Charlotte, který byl s 23 body nejproduktivnějším hráčem a s 12 góly i nejlepším střelcem play off.

Výsledek:

Chicago Wolves - Charlotte 3:5 (za domácí Hyka 0+1) - konečný stav série 1:4.

Vstoupit do diskuse
0