29. prosince 2012 • 11:09

Dvacítka přišla o Berana. Faul, který vyřadil Slováka, naopak prošel Kanadě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lekl se. Náraz nečekal, tak zvedl ruce. Ale příliš vysoko. Vysvětlení českého týmu u disciplinárky Mezinárodní hokejové federace nezabralo a česká dvacítka se tak bude muset v nedělním utkání proti Lotyšsku obejít bez Matěje Berana. Útočník Prince Edward Island Rocket v zámořské QMJHL byl potrestán disciplinární zákazem startu v jednom utkání mistrovství světa za faul v pátečním vítězném duelu proti Finsku (3:1).



Beran ve 42. minutě zasáhl vysokou holí útočníka Joela Armiu a za krvavé zranění dostal trest na dvě plus dvě minuty. Podle disciplinárky soupeře krosčekoval oběma rukama na hlavu a komise to vyhodnotila jako nebezpečný zákrok, který způsobil zranění.

"Věc řešili tři nejvyšší rozhodčí mistrovství světa. Situaci rozebírali zhruba třicet minut, měli jsme možnost se k tomu vyjádřit," řekl serveru hokej.cz generální manažer českého týmu Petr Komers.

"Řekl jsem, že jsem toho hráče viděl na poslední chvíli, ruce jsem zvedl reflexivně, určitě v tom nebyl z mé strany úmysl," prohlásil Beran. "Nedá se nic dělat. Já soupeře nechtěl zranit, na disciplinárce mi řekli, že ano. Musím se tedy připravovat až na utkání se Švýcary. Proti Lotyšům budu klukům fandit z hlediště. Věřím, že se nám další utkání povedou stejně jako to proti Finsku."

Navíc má v českém kádru zdravotní potíže útočník Radek Faksa, který v sobotu netrénoval. "Během třetí třetiny s Finy jsem dostal koňara, bylo to hodně bolestivé," řekl Faksa. "Zvažoval jsem, že bych šel na trénink, ale po dohodě s trenéry a lékařem jsem ho vynechal. Šlapal jsem na kole a byl v posilovně. Před utkáním s Lotyšskem půjdu na ranní rozbruslení, do zápasu chci nastoupit," prohlásil hráč Kitcheneru v OHL. Vedení týmu tak zvažuje doplnění karlovarského Vojtěcha Tomečka na poslední volné místo na soupisce.

Disciplinární trest na jedno utkání dostal také kanadský útočník J.C. Lipon, který ve 14. minutě pátečního duelu se Slovenskem zasáhl do oblasti hlavy a krku útočníka Tomáše Mikúše. V zápase byl Lipon potrestán vyloučením na pět minut a do konce utkání.

Naopak bez dodatečného postihu vyvázl kanadský forvard Anthony Camara, jenž byl vyloučen ve 27. minutě také na pět minut a do konce utkání za zákrok na beka Patrika Lužu, který skončil s otřesem mozku v nemocnici a turnaj pro něj skončil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud