19. května 2012 • 20:00

VIDEO, FOTO: Staromák ve smutku! Češi končí, fanoušci házeli lahve

Autor: Martin J. Křížek
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tradiční místo fandění českým hokejistům opět žilo, několik tisíc fanoušků na Staroměstském náměstí v Praze fandilo Česku v bratrovražedném semifinále mistrovství světa proti Slovensku. Končili ve smutku, po prohře 1:3 Hadamczikova parta do finále nepostoupila.



Jakoby už před utkáním sami fanoušci cítili, že je v sobotu euforie nečeká. Opatrný začátek utkání se přenesl i pod sochu Jana Husa a tisíce lidí téměř mlčely. Nezvykle komorní atmosféru se pokoušela během zápasu několikrát rozproudit hrstka bubeníků, ale zpočátku marně.

Až s prvním českým gólem začalo náměstí nadskakovat a juchat, ale jen do slovenského vedení. Příznivce národního týmu pak pohltila frustrace a vzduchem začaly létat láhve. A nejen plastové a dokonce až na plátno, kde bylo celé semifinále promítáno.

Ihned po konci duelu se Staroměstské náměstí během pár minut bleskově vylidnilo a zanechalo po sobě doslova tuny odpadků. Jediný, kdo pod Orlojem zůstal, byli vedle turistů i všudypřítomní bezdomovci, kteří vybírali ze změti nepořádku nerozbité lahve od piva.

19:48 Je konec. Fanoušci v závěru ještě hnali český tým ke vstřelení branky, zázrak se ale nepodařil. Hadamczikův výběr prohrál se Slovenskem 1:3 a ve Finsku si v neděli zahraje o bronzové medaile proti domácímu celku.

Takhle to vypadalo na Staroměstském náměstí při semifinále MS Česko - Švédsko
Video se připravuje ...

19:31 Rozpumpovat ztichlé přihlížející zkouší alespoň vytrvalí bubeníci v popředí. Zhruba polovina diváků se ocitla v kouři po odpálení dosud největší světlice. "My chceme gól," ozývá se po slovenském faulu.

19:21 V tuhle chvíli je zvednutých českých vlajek stejně jako českých. Frustrace je tak veliká, že několik plastových lahví trefilo i samotné plátno.

Mezi davem se rozhočelo i několik světlic
Mezi davem se rozhočelo i několik světlic

19:16 Lidé po gólu pískali a z naštvání házeli plastové lahve, náměstí šokem ztichlo.

19:12 Fanoušci se během přestávky šli občerstvit, je velké vedro a pivo teče proudem. Teď se budou všichni modlit, aby se českým hokejistům podařilo podruhé vyrovnat..

18:42 Staromák po gólu explodoval. Už se fandí tak, jak si pamatujeme z minulých vítězných tažení.

Staromák fandil reprezentaci marně
Video se připravuje ...

18:30 Staroměstské náměstí se snaží na dálku tlačit české hokejisty, ozývají se trubky i skandování, lidí ještě přibylo, je těžké získat místo, aby měl člověk dobrý výhled.

18:20 Na Staromák dorazila s obří vlajkou i politička Jana Bobošíková. "Věřím, že vyhrajeme. Pak si dám na oslavu dvě piva. Držte se, kluci," vzkázala.

Fandit přišla i Jana Bobošíková
Video se připravuje ...

17:55 První gól ovšem dal vítr do plachet právě těm pár desítkám Slovákům, kteří na Staromáku jsou. Češi se ovšem nenechávají zahanbit a fandí vytrvale dál...

17:30 Ještě před začátkem zápasu vyzval moderátor z pódia fanoušky, ať se ozvou Slováci. Z davu se ozvalo pár desítek hlasů a zavlály tři slovenské vlajky, Češi pak ale slovenskou menšinu doslova smetli.

17:20 Zbývá posledních několik málo minut do startu semifinále světového šampionátu mezi Českem a Slovenskem, Staroměstské náměstí je z velké části zaplněné, několik tisíc fanoušků je pořádně natěšených.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud