8. ledna 2015 • 14:53

V NHL ho ignorovali, teď brankáře Slováků Godlu lanaří 15 týmů

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zámoří nikdy nezaujal. Až teď. Brankář Denis Godla zářil na juniorském mistrovství světa, na kterém získal se slovenskou reprezentací bronzovou medaili, a se stal největší sportovní hvězdou ve svojí zemi během posledních dní. A fantastickými výkony na světovém šampionátu si vydláždil zářivou budoucnost.



Devatenáctiletý Godla je gólmanem Slovanu Bratislava, v KHL si ale nezachytal ani minutu. A neoslovil ani zámořské týmy na draftech, což se během několika dnů změnilo. „Za poslední dny nás kontaktovali skauti z patnácti týmů NHL. Naposledy jsem měl o Denisovi dokonce hodinový telefonát. Nebudu prozrazovat, o jaké kluby jde, povím jen to, že Denis v létě bude určitě draftovaný a jistě bude vysoko, možná už v druhém kole,“ prohlásil Godlův agent Marcel Sakáč pro web slovenského deníku cas.sk.

I ve Slovanu by mohl dostat větší příležitost, protože v týmu skončil Kanaďan David Leneveu, jenž byl v Bratislavě na zkoušku. Po pár dnech volna by se Godla měl připojit k mužstvu KHL. „Teď hlavně potřebuji oddych a dobře se najíst, protože v Kanadě jsem se moc nenajedl,“ smál se.

Ve sportovních rubrikách slovenských médií se nejčastěji objevuje právě Godlovo jméno, získal si však i velkou přízeň kanadských fanoušků, kteří mu aplaudovali po prohraném semifinále s Kanadou. Nejlepším slovenským hráčem byl vyhlášen útočník Pavel Skalický, domácí tribuny však vyvolávaly Godlu. Ten jim s ledovou tváří poděkoval zvednutím hokejky.

VIDEO: Kanaďané aplaudují Godlovi

„Na gólmana má skvělou flegmatickou povahu,“ popsal Sakáč. „Dokázal to i po utkání s Kanadou (ve skupině 0:8 – pozn. red.), ve kterém po pěti gólech střídal, ale druhý den už vychytal důležité vítězství nad Finskem,“ dodal agent.

Přestože je Godlovi pouhých devatenáct let, má už svou síň slávy, i když malou. Jeho trofeje a cennosti schovávají jeho rodiče ve firmě, kam věnuje i masku z bronzového šampionátu. Stejně tak medaili a individuální ocenění pro nejlepšího brankáře turnaje a člena All Star týmu. „Všechny tyto ceny dám rodičům. Patří jim velké díky za to, jak mě podporovali,“ pravil Godla.

Bokroš měl Česko přečtené a Slovensko je v semifinále MS
Video se připravuje ...

Slovák Réway po semifinále: Pro mě není překvapení, že jsme až tady
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud