18. prosince 2015 • 10:50

Oblékne Pastrňák reprezentační dres? Boston uvolnění zvažuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník David Pastrňák by se přece jen mohl objevit v českém týmu na mistrovství světa hráčů do 20 let, které se na přelomu roku uskuteční ve Finsku. Talentovaný forvard Bostonu se tento týden vrátil po zranění k tréninku a generální manažer Bruins Don Sweeney přiznal, že zámořský klub zvažuje, že by jej nechal rozehrát na juniorském šampionátu.



"Potřebujeme, aby se ve stoprocentním stavu vrátil zpět. To je hlavní. A pak je potřeba, aby se dostal do pohody a zpět do rytmu. Juniorský šampionát by mu k tomu mohl pomoct. Zvažujeme všechny možnosti a tohle je jedna z nich," řekl Sweeney zámořským médiím. Rozhodnutí Bostonu by mělo být známé v příštích dnech.

Vedení české juniorské reprezentace vyjádření Sweeneyho zaznamenalo a manažer týmu Milan Hnilička ze zámořským manažerem i osobně mluvil. Stejně jako je s klubem v kontaktu za Český svaz ledního hokeje Slavomír Lener.

"Jsme domluveni, že nám po víkendu dají vědět, jak se rozhodli. Je to pozitivní zpráva, ale na druhou stranu, pokud na tom bude David tak dobře, že bude schopen naskočit do týmu v NHL, tak zůstane v Bostonu," řekl Hnilička.

Devatenáctiletý Pastrňák vypadl ze sestavy Bruins v říjnu. Původně se zdálo, že má pohmožděnou levou nohu, v listopadu ale klub zveřejnil zprávu, že český útočník má končetinu zlomenou.

Odchovanec Havířova ve své druhé sezoně v NHL odehrál zatím deset zápasů, v nichž zaznamenal dva góly a dvě asistence. Pastrňák startoval již na dvou juniorských světových šampionátech, loni byl i členem reprezentace na MS hráčů do 18 let, na němž Češi získali stříbrné medaile.

Juniorské MS začne v Helsinkách 26. prosince.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud