31. prosince 2017 • 10:43

Krásná omluva. Češi málem zranili zametače, pak ho překvapili dárkem

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zametač tvrdý chleba má. Před zápasem Čechů se Švédy (1:3) na MS dvacetiletých hokejistů v Buffalu určitě. V brance se zapomněl americký pomocník a dobrovolník Andy, kolem jehož hlavy prolétlo několik puků vystřelených českým národním týmem, který zrovna dorazil na rozbruslení. Andymu se nic nestalo, bohudík, ale od zranění jej dělilo pár centimetrů. I proto se mu v neděli čeští junioři Ondřej Vála s Ostapem Safinem přišli omluvit. Palec nahoru, za krásné gesto i postup do čtvrtfinále šampionátu!



„Přišli se ujistit, že jsem v pořádku. Jsem opravdu velmi rád a vděčný, že za mnou kluci přišli a omluvili se mi. Jsem v pořádku, takže se vlastně ani nic nestalo,“ usmíval se ve videu uveřejněném na Twitteru Andy.

VIDEO: Podívejte se na krásné gesto Safina a Vály

Když ale po dokončení své práce odcházel z ledu, byl hodně naštvaný, vztekle bouchnul dvířky od mantinelu a zamířil do útrob KeyBank Center. „Pravda, byl jsem trošku rozladěný z celé situace, nikdo nebyl u dveří z ledu, aby mě pustil ven. To mě taky trochu naštvalo.

K situaci se vyjádřili i oba střelci. Jak vše viděli čeští borci? „Vůbec mě nenapadlo, že by při rozbruslení mohl být ještě někdo na ledě. Moc mě to mrzí a příště si budu dávat větší pozor,“ popsal incident pro hokej.cz zadák Ondřej Vála. „S Ostapem jsme se rozhodli, že tomu klukovi dáme hokejku a ještě další hokejové dárky jako omluvu,“ doplnil obránce Kamloops Blazers ve WHL, který se Andymu stihl omluvit přímo na ledě.

VIDEO: Podívejte se, jak mála chybělo, aby puk zasáhl Andyho

Ostap Safin byl z andyho přítomnosti na ledě také notně překvapený. „Na led chodím vždy jako první. Vezmu první puk a střílím ho do brány. Dostali jsme pokyn, že můžeme jít na led. Vůbec jsem nečekal že by tam někdo ještě mohl být. Moc mě to mrzí a jsem rád, že se nic nestalo,“ těšilo Safina, který hraje šampionátu zatím skvěle. Je autorem i jedné branky a dvou nahrávek, které Čechům pomohly k šesti bodům a postupu ze skupiny.

A co mají Češi na MS v merku dál? V neděli večer zakončí program v základní skupině B utkáním se Švýcarskem. Svěřenci trenéra Filipa Pešána už mají jistý postup do čtvrtfinále a od 18:00 SEČ budou hrát o co nejlepší výchozí situaci pro play off.

Češi se Andymu za ataky omlouvali už na ledové ploše
Češi se Andymu za ataky omlouvali už na ledové ploše

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud