Ondřej Kuchař
3. ledna 2018 • 18:30

Rozhovor v slzách! Nezasloužili jsme si prohrát, hlesl kapitán Finů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každá prohra bolí. Ta středeční však byla pro Finy obzvlášť krutá. Ve čtvrtfinálovém duelu s Čechy byli lepší. Ani moře šancí a celkem 54 střeleckých pokusů jim však postup do semifinále MS hokejistů do 20 let nevyneslo. „Nezasloužili jsme si prohrát. Je to nejtěžší porážka mé kariéry. Ti kluci byli několik let mými bratry. Mrzí mě, že poslední společný turnaj skončil takhle,“ plakal po vypadnutí kapitán Finska Juuso Välimäki.



Na jedné straně obrovská radost, na té druhé naopak zklamání a slzy. Tak to vypadalo v kabinách po čtvrtfinálovém utkání MS do 20 let mezi Českem a Finskem. Zatímco družina Filipa Pešána bujaře křepčila, soupeři schovávali hlavy do dlaní.

„Je to největší zklamání, jaké jsem zatím ve své kariéře zažil. Jsem pyšný na každého spoluhráče, udělali jsme maximum, ale nestačilo to. Jsem smutný, hrozně těžko se mi o tom mluví,“ neskrýval pláč kapitán Suomi Juuso Välimäki.

On a jeho spoluhráči vyslali na branku Josefa Kořenáře celkem 54 střel. Ujaly se však pouze tři z nich. A to bylo málo. „Měli jsme vyhrát, nepovedlo se. Hráli jsme dobrý hokej, ale nedávali jsme jasné šance. Byli jsme lepší, nezasloužili jsme si takový konec,“ soukal ze sebe.

Zadina po vítězství nad Finy: Jsme šťastní, vítězství jsme si zasloužili
Video se připravuje ...

Mnohokrát jeho spoluhráči selhali v jasných šancích. Buď jim puk přeskočil hůl, minuli nebo zasáhl skvěle chytající Kořenář. Ještě v prodloužení měli několik dobrých šancí, ale žádná se neujala. „Byla to škoda. Nájezdy jsou už pak velká loterie. Měli jsme ale zápas rozhodnout mnohem dřív,“ nehledal výmluvy obránce, kterého si v posledním draftu NHL vybralo z 16. místa Calgary.

V roce 2016 se stali Finové senzačně mistry světa. Loni naopak hráli jen o udržení. Nyní měli ambice podstatně větší. Chtěli navázat na domácí zlatý šampionát. Od postupu mezi elitní čtverku je dělilo pouhých 146 sekund.

„Měli jsme tady vynikající mančaft. Ti kluci byli několik let mými bratry. Mrzí mě, že poslední společný turnaj skončil takhle,“ dodal Välimäki, jenž v utkání na ledě strávil téměř 26 minut a na českou branku vypálil dvě rány.

Program play off MS hráčů do 20 let:

Čtvrtek 4. ledna (Key Bank Center):
18:00 o udržení - 2. zápas: Dánsko - Bělorusko,
22:00 semifinále: USA - Švédsko.

Pátek 5. ledna (Key Bank Center):
02:00 semifinále: ČR - Kanada,
18:00 o udržení - případný 3. zápas: Bělorusko - Dánsko,
22:00 o 3. místo.

Sobota 6. ledna (Key Bank Center):
02:00 finále.

Vše o MS do 20 let najdete ZDE »

Obrovská radost českých mladíků po postupu do semifinále MS
Obrovská radost českých mladíků po postupu do semifinále MS

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud