6. ledna 2018 • 15:20

Stříbro? Ne, díky! Švéd zahodil medaili, fanoušek překvapil třemi dresy

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně těžko skousával porážku s Kanadou (1:3) ve finále mistrovství světa hokejistů do 20 let kapitán Švédů Lias Andersson. Devatenáctiletý hráč, kterého si na draftu NHL jako sedmičku vybrali New York Rangers, se při závěrečném ceremoniálu zdráhal nechat si vůbec pověsit na krk medaili, a když se tomu nemohl vyhnout, ihned stříbro sundal a v hledišti si vyhlédl fanouška, kterému cenný kov hodil.



„Chtěl ji víc než já,“ ucedil Andersson na novinářské dotazy, proč se medaile tak rychle zbavil, a připomněl i porážky ve finálových duelech v kategoriích do 17 a do 18 let. Frustrace věčně stříbrné rostoucí hvězdy prostě přetekla.

Lias Andersson hodil svou medaili do hlediště
Lias Andersson hodil svou medaili do hlediště

Lias Andersson, který kráčí ve šlépějích svého otce i strýce, se ocitl pod palbou kritiky kvůli nesportovnímu chování, našel však i zastánce. Třeba bývalý kanadský brankář Corey Hirsch, který získal stříbro na olympiádě v roce 1994, by ho prý do své týmu bral všemi deseti.

„Hrál jsem s jeho tátou v Nashvillu. Jeden z nejpříjemnějších lidí, které jsem kdy potkal. Skvělé, že (Lias) ukázal stejnou vášeň,“ napsal Hirsch, současný expert televize Sportsnet. „V médiích si pořád stěžujeme, jak sportovci používají klišé a neukazují žádnou osobnost, ale když někdo projeví svou lidskou stránku a emoce, tak ho hnedka zpražíme,“ podotkl na sociální síti.

Hodně poznámek na internetu ale mířilo i na onoho fanouška, který si o Anderssonovu medaili řekl a také ji dostal – i když ji prý později hokejistovi vrátil. Poté, co cenný kov chytil, totiž svlékl svůj dres týmu Rochester Americans z AHL, pod kterým měl dres americké reprezentace. A ještě pod ním, světe div se, dres reprezentace švédské, na který si medaili hrdě zavěsil...

Pro úspěch na turnaji se podřídí všemu. Švédové si razili cestu přes garáž
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud