22. prosince 2019 • 17:37

Česká dvacítka zvládla generálku před MS. Lauko srazil Slováky na konci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté do 20 let v generálce na domácí mistrovství světa v Ostravě a Třinci vyhráli 4:2 nad Slovenskem. Vítězný gól vstřelil očekávaný ofenzivní tahoun týmu Jakub Lauko v poslední minutě řádné hrací doby.



Svěřenci trenéra Václava Varadi, kteří v pátek v prvním přípravném duelu utrpěli debakl 1:5 od Švédska, už nastoupili s předpokládanou brankářskou jedničkou Lukášem Dostálem. Do vedení domácí mužstvo v třinecké Werk Areně poslal v 16. minutě sedmnáctiletý benjamínek týmu Jan Myšák.

Ještě do přestávky ale vyrovnal Dávid Mudrák a po 32 sekundách druhé části poslal Slovensko do vedení Adam Paulíny, jehož nahození Dostál neudržel v lapačce. Po srovnání Adama Rašky z 29. minuty se dlouho hrálo nerozhodně, ale v poslední minutě Češi přece jen rozhodli.

Jan Jeník v útočném pásmu vybojoval puk pro Lauka a útočník, jenž se k týmu připojil ze zámoří ve středu a proti Švédsku ještě nehrál, v čase 59:14 rozhodl. Dvě sekundy před sirénou pojistil vítězství střelou do prázdné branky při slovenské power play Jaromír Pytlík.

Šampionát pro Čechy odstartuje ve čtvrtek 26. prosince zápasem proti Rusku. V ostravské skupině B se dále Varaďovi svěřenci střetnou s Německem, USA a Kanadou. Slováci hrají v třineckém áčku se Švýcarskem, Kazachstánem, Švédskem a Finskem.

Výsledek přípravného zápasu hokejistů do 20 let

ČR - Slovensko 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Myšák, 29. Raška, 60. Lauko, 60. Pytlík - 20. Mudrák, 21. Paulíny.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud