9. srpna 2022 • 12:15

Slováci proti Česku bez hvězd z draftu. Ale pozor, vytáhnou další mega talent

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V plné síle by to byl jeden z favoritů turnaje. Slovensko má ale smůlu, tým snů pro MS do 20 let dohromady nedalo. Esa z posledního draftu Juraj Slafkovský, Šimon Nemec nebo Filip Mešár se z reprezentace po dlouhé sezoně omluvila. Takže dnes pro Česko (20.00) slabší soupeř? Spíš ne tak nadupaný. Rozhodně nečekejte na druhé straně čajíček. Slovensko má teď skvělé ročníky, navíc vytáhne další poklad, Dalibora Dvorského. Sedmnáctiletý útočník je trumf budoucnosti.



Slovensko původně kalkulovalo s tím, že si Dvorský střihne v Kanadě dva turnaje. S osmnáctkou odehraje v Red Deeru Hlinka Gretzky Cup, pak se přesune 150 kilometrů do Edmontonu a přidá MS do 20 let. Z toho sešlo, AIK Stockholm, kde slovenský útočník začne třetí sezonu, řekl, že nepřipadá v úvahu. Švédský klub ho pustí jen na jeden turnaj. Takže dvacítky!

Jak velký poklad v něm Slovensko má? V tuhle chvíli nikdo nepochybuje, že by Dvorský měl jít na draftu NHL 2023 jindy než v 1. kole. Dokonce se mluví o první pětce. Jedničkou má být Connor Bedard (na MS nastoupí za Kanadu), dvojkou Matvej Mičkov (je zraněný, ale Rusko stejně na MS nesmí nastoupit). Dvorský si z toho hlavu moc nedělá: „I minulý rok byl Shane Wright jasnou jedničkou dlouho dopředu a Jura (Slafkovský) ho nakonec předběhl. Je to jen na mně, kde budu draftovaný, ale nepřemýšlím o tom, ze kterého místa si mě někdo vezme. Soustředím se na malé cíle, velké přijdou pak,“ řekl v rozhovoru pro denník Šport.

Při omluvenkách Slafkovského, Nemce, Mešára, Samuela Kňažka nebo Marka Chromiaka na něj bude upřena velká pozornost. Tím spíš, když si uvědomíte, co v minulé sezoně dokázal Slafkovský. Kde se zjevil, tam válel. Dokázal táhnout i dospělou reprezentaci. „Když je na mně tlak, tak mě hokej hodně baví,“ nebojí se Dvorský.

Ano, teprve v červnu mu bylo 17, ale stejně má schopnosti, aby se stal ústřední postavou slovenské dvacítky. „Tlak se mnou vážně nic nedělá. Čím víc ho je, tím lépe se mi hraje. Dost mi třeba pomohlo, že jsem si už v 15 letech mohl zahrát extraligu za Banskou Bystrici. Tam jsem i absolvoval první rozhovory před kamerami, rychle jsem si na věci kolem zvykl,“ přidal pro Denník Šport.

V první pětce draftu Dvorského v tuhle chvíli vidí i Scott Wheeler, expert serveru The Athletic:

„Je to velmi nadaný a inteligentní centr, který dokáže trápit obránce různými způsoby. V jeho profilu nechybí vůbec nic.“

Slovensko by se dál mělo opírat určitě i o Adama Sýkoru, pracovitého útočníka, který svým důrazem umí soupeře výborně vydráždit. Taky na něj použili New York Rangers svoji první volbu draftu 2022.

Zimák s Hamarou o MS20 a výchově: Uděláš chybu? Pouč se z ní, neboj se
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Play off
Články odjinud


Články odjinud