Pavel Bárta
26. prosince 2015 • 22:00

Pastrňák dorazí, píše švédský novinář. Zachovo zranění prý není vážné

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FINSKA | Úvodní zápas juniorského mistrovství světa s Ruskem dohrával český tým v okleštěné sestavě. Jakub Zbořil byl už v první třetině vyloučen do konce utkání, pro zranění odstoupili další bek Alex Rašner a útočník Pavel Zacha. První si v závěru utkání přiklekl koleno, druhého trápily potíže v dolní části těla, které tým blíž nespecifikoval. Podle posledních zpráv by také snad měl dorazit i David Pastrňák.



„Nejde o nic vážného, má lehčí zranění, které ho limituje někdy víc, jindy míň,“ uvedl manažer českého týmu Milan Hnilička. Rašnerovi se objevila v koleni krev, ale v turnaji by taky mohl pokračovat. „Dostane den klidu, bude hodně ledovat, před dalším zápasem uvidíme. Ale ani u jednoho hráče není zranění natolik vážné, aby některého z nich vyřadilo ze šampionátu,“ dodal Hnilička.

Trenéři napsali na soupisku sedm obránců, posledním škrtem v zadních řadách byl den před zahájením mistrovství světa Filip Pyrochta, který už odcestoval domů. Kdyby vypadl Rašner a Zbořil k tomu dostal dodatečný disciplinární trest, mohlo by to znamenat velkou komplikaci. Ale podle Hniličky to nehrozí. V pondělí proti Slovensku by Zbořil nastoupit měl. „Dostal pět minut a do konce, ale nešlo o trest ve hře,“ řekl šéf českého týmu.

Pastrňák (snad) dorazí!

Na soupisce stále zbývá jedno volné místo. Ještě v noci by totiž mělo padnout konečné rozhodnutí ohledně případné účasti Davida Pastrňáka. Boston měl před sebou zápas s Buffalem. Po něm klub vydá oficiální zprávu, zda českého útočníka pro dvacítku na šampionát v Helsinkách uvolní, nebo ne.

V prognóze na zápas byl Pastrňák veden stále jako zraněný a mimo sestavu, dobrým znamením by mohlo být také to, že český mladík není v sestavě farmářského týmu z Providence a neodjel na trip, pozitivní zprávy přichází i ze zámoří, třeba uznávaný novinář z TSN Bob McKenzie píše, že přílet mladé české hvězdy je reálný.

Švéd Andreas Häggström, který o Pastrňákovi psal v době jeho švédského angažmá, pak na Twitteru napsal, že mu mladík z Bostonu přímo potvrdil, že na MS dvacítek dorazí.

Pokud by přesto Bruins rozhodli pro druhou možnost, český tým by dopsal Jiřího Černocha, jehož má v záloze.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud