2. ledna 2018 • 22:25

Salfický o střelci Zadinovi: Kanada ho mentálně posouvá výš, je klíčový hráč

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jednu stranu to Dušana Salfického v létě mrzelo. Pardubice tím, že se Filip Zadina rozhodl odejít do kanadské juniorky, přišly o poklad. Výchova mladého střelce už přestala být v jejich režii. Na druhou stranu z generálního manažera Dynama necítíte ani nejmenší zášť, že hráč odešel ven: „Odmala je střelec a potvrzuje to i teď na mistrovství světa. Snad dá Bůh a vyroste z něj skvělý hokejista,“ přeje si Salfický po večeru, kdy dal Zadina při výhře 4:3 po nájezdech dva čtvrtfinálové góly Finům.



Celkem nasázel osmnáctiletý útočník, který nastupuje za Halifax v QMJHL, na mistrovství světa dvacítek už pět gólů. „Mentálně ho Kanada posouvá výš. U nás v juniorce taky hrál v minulé sezoně přesilovky, hrál hodně minut a dával góly. Ale tenhle přesun mu určitě prospěl. Jsou hráči, kterým tenhle krok pomůže, jiné dostane dolů. Je tam na něj tlak, je cizinec v QMJHL, musí dokazovat, že přišel jako klíčový hráč a dělá to. To se mi líbí,“ vyzdvihuje Zadinův posun Salfický.

Zadina po vítězství nad Finy: Jsme šťastní, vítězství jsme si zasloužili
Video se připravuje ...

 Český postup do semifinále ho hřeje i z toho důvodu, že Pardubicemi si prošlo pět hráčů, kteří v Buffalu slavili čtvrtfinálový úspěch. Kromě Zadiny působí v zámořských juniorkách ještě beci Vojtěch Budík s Ondřejem Válou a přímo z Dynama vyrazili do Ameriky ještě Martin Kaut a náhradní brankář Milan Klouček. „Moc mě těší, že se Filip Zadina takhle střelecky prosazuje, posunul se zase o kousek výš. Jsem šťastný ale za všechny kluky, kteří mají původ tady v Pardubicích,“ dodal.

Jak mu velí bývalá profese, během čtvrtfinále si samozřejmě všímal i výkonu brankáře Josefa Kořenáře: „Měl hodně zákroků a těžkých. První a třetí gól dostal z dorážek, před kterými ještě kryl hodně obtížné střely, dělal, co mohl. Už to chtělo, aby Česko mělo v zápase gólmana, který výsledku pomůže takovým výkonem.“

Kristian Reichel: Chtěl jsem jet jako první, táta je v Naganu taky hned na úvod
Video se připravuje ...

Líbilo se mu hlavně, jakým způsobem Kořenář zvládl nájezdy. „Dobře si chodil vysoko a hýbal se se střelcem. Konečně se mi líbil někdo, kdo nájezdy kvalitně odchytal. Dnes brankáři méně bruslí, mají takový jiný styl, že se roztáhnou a jen zaberou místo, ale Kořenář si vedl naprosto skvěle. U Fina stačilo jenom přehrát tu hůl mezi nohama. Byl zalezlý, spoléhal pouze na svoji výšku. Kořenář si chodil pro střely nahoru a i když přišla rána, byl nachystaný, aby ho trefila. On položil k výsledku základní kámen. Protože ano, je to velký úspěch, ale taky je potřeba vidět, jak nás Finsko dvě třetiny přehrávalo a herně ten zápas budil trochu rozpaky. Zkrátka, pořád je na čem pracovat,“ na rovinu dodal bývalý reprezentační gólman.

Vše o MS v hokeji do 20 let najdete ZDE »

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud