3. května 2013 • 19:10

Expert Sýkora po výhře: Salák může být klidně naše jednička

Autor: mir, pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při prvním utkání na mistrovství světa je nejdůležitější konečný výsledek. A s ním mohou být čeští hokejisté po vítězství 2:0 nad Běloruskem spokojení. „Podstatné je v prvním utkání na šampionátu vyhrát. Jakkoliv, ale vyhrát,“ řekl iSport.cz Marek Sýkora, který prostředí běloruského hokeje dobře zná. V minulé sezoně trénoval v KHL Dinamo Minsk, dnes ve stejném klubu působí jako konzultant.



Český tým ještě musí podle něj teprve vyladit svoji souhru. „Z Ameriky přijelo deset hráčů a dát to okamžitě dohromady, aby to fungovalo, není jednoduché. Je potřeba tomu dát čas,“ připomněl Sýkora, že se mužstvo sešlo kompletní až v dějišti šampionátu.

Pozitivní také je, že se při svém prvním startu na šampionátu předvedl Alexander Salák, který za svá záda nepustil ani jeden puk. „O něm jsem ani nepochyboval. Nevím, jak je na tom Pavelec zdravotně, ale Salák může být klidně naše jednička,“ prohlásil Sýkora.

Bělorusové nebyli jednoduchým soupeřem, ale proti české kvalitě neměli velké šance. „Jsou dobře organizovaní, bojují a brankář jim chytá dobře. Roli hraje i fakt, že se nemusí obávat sestupu do B skupiny, protože příští rok doma pořádají šampionát. Hrají zkrátka bez zábran.“

 

První pětka se raduje z gólu svého centra Radima Vrbaty
První pětka se raduje z gólu svého centra Radima Vrbaty

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud