František Suchan
5. května 2013 • 11:40

Kovář vyrazil na nevděčnou misi: Počítám s tím, že můžu zase odjet

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlovka! Před polednem už nasedal do letadla a mířil na sever. Jakub Kovář, na mistrovství původně nominovaný brankář, který se později omluvil kvůli nemoci, přece jen vyráží píchnout národnímu týmu do Stockholmu. To proto, kdyby se nestihl dát do pořádku Ondřej Pavelec. Kovář pro iSport přiblížil své dojmy z nenadálého povolání. Odpoledne už by měl trénovat s mužstvem.



Co kdyby... Ondřej Pavelec, který si z NHL přivezl na šampionát zranění a pořád není připravený zasáhnout do hry, momentálně ani neobléká výstroj.

Už v sobotu přes den proto kouč Alois Hadamczik s realizačním týmem začali oťukávat situaci kolem Jakuba Kováře, který se doma v Českých Budějovicích v posledních dnech léčil z angíny.

Nejdřív mi říkali, že by byli rádi, kdybych začal trénovat někde v Budějovicích, abych byl připravený, protože je možné, že by se mohlo stát, že Ondru Pavelce ani nezapíší na soupisku,“ přiblížil Kovář do telefonu z ruzyňského letiště, jak začala akce s jeho opakovaným nástupem do služby.

Ten se po sobotním utkání se Švédy ještě zrychlil. „Nakonec jsem měl v noci telefonát, že by bylo lepší, abych se připojil rovnou k týmu ve Švédsku, než se plácat někde sám po ledě,“ přiblížil 24letý gólman. A tak si ráno vyzvedl výstroj a mazal na letiště.

Jakub Kovář se uzdravil a může dostat šanci místo Ondřeje Pavelce. Ale taky nemusí. Počítám s tím, říká
Jakub Kovář se uzdravil a může dostat šanci místo Ondřeje Pavelce. Ale taky nemusí. Počítám s tím, říká

Přitom poté, co opustil brněnský turnaj v horečkách, týden jen ležel a kurýroval se. „Angínu jsem doléčil, nebyla to vážně žádná rýmička, ale cítím se už líp,“ ujistil.

Národní tým potřebuje pomoct, takže rád vyhovím. Buď bude moje pomoc potřeba přímo na hřišti, nebo se nakonec Ondra dá do pořádku a já zase odjedu, s tím počítám,“ vystihl možnou nevděčnost svého povolání, s níž je srozuměný. „Kdyžtak si holt udělám jen takový výlet do Švédska,“ usmál se.

Reprezentace si v neděli posunula trénink z půl druhé na čtvrtou, zřejmě i proto, aby na led stihl vyjet právě i Kovář.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud