16. května 2013 • 04:00

Udělejte z nich EMENTÁL! Čeští hokejisté svedou boj o semifinále se Švýcary

Autor: ČTK, spo, qp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 14:45 | Cíl? Semifinále! Hokejová reprezentace se chystá na čtvrtfinálovou bitvu se Švýcarskem. A musí být na pozoru. Země sýrů, bank a hodinek ji ve skupině smetla 5:2 a jako jediný tým na MS nepoznal hořkost porážky. Teď to chce ale vendetu! Duel vypukne ve 14:45.



Švýcarsko – před turnajem vysněný soupeř, nyní neporažený tým a vítěz základní skupiny.

"Je pravda, že když jsem sem jel, tak jsem se díval na skupinu a doufal jsem, že my budeme první a Švýcaři čtvrtí. Nakonec to dopadlo takhle," řekl obránce Zbyněk Michálek.

Výběr kouče Aloise Hadamczika si před startem turnaje přál vyhnout se ve čtvrtfinále domácím Švédům a Kanadě, k čemuž měla vést cesta přes vítězství ve skupině.

Místo toho Češi obsadili až čtvrtou příčku, když si postup zajistili teprve jednoznačnou výhrou nad Norskem 7:0 v posledním zápase základní části.

"Začíná se opět od nuly. Je to stejné, jako kdybychom skončili první a oni čtvrtí. Teď už se musí porazit jakýkoliv tým!" hlásí Marek Židlický.

Spanilou jízdou Švýcarů skupinou očekával málokdo. Podle kouče Aloise Hadamcziku mají obdivuhodnou formu. "Před turnajem bychom nečekali, že tady budou hrát takhle. Ale věřím, že se přípravíme tak, abychom postoupili do semifinále," dodal.

Hadamczik apeluje na svěřence, aby si dali pozor zejména na zbytečná vyloučení. Švýcaři jsou s úspěšností 36 procent v přesilových hrách nejlepší na turnaji.

"Švýcaři nemají co ztratit. Věřím ale, že jsme lepší tým. Když budeme hrát svoji hru, tak uspějeme. Musíme jim ukázat, že jsme lepší!" burcuje Michálek.

Čtvrtfinálový souboj Česka a Švýcarska začne v hale Globen dnes ve 14:45.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud