17. května 2013 • 10:54

HODNOCENÍ: Nejlepší byli Pavelec s Plekancem, zklamal Vrbata

Autor: fan, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nefungující hra, nevyužití hráči, kteří se také zrovna nepřetrhli, aby si úspěch vydolovali, když už to nešlo lehkostí. A vším tím prostupující frustrace víc než cokoliv jiného. Tenhle šampionát se reprezentaci nepovedl. Podívejte se na hodnocení českých hokejistů za celý turnaj.



BRANKÁŘI

Ondřej Pavelec 7

Dělal, co mohl. V něm české potíže rozhodně nevězely. I když dorazil z NHL s poraněným kotníkem, udělal všechno pro to, aby mohl chytat.

Alexander Salák 5

Nula na začátek, velmi dobrý se Švédy i se zlomeným prstem a průměr se Švýcary… Když pak mohl jít na střídačku, kvůli zranění se necítil.

Pavel Francouz -

Nastoupil dvakrát jen jako krátký záskok. Nasbíral cenné zkušenosti.

OBRÁNCI

Marek Židlický 6

Přijel pomoci, i když na větší kousky už bylo pozdě. Píchnul ale aspoň s kritickou partií proti Norům. Na ledě strávil spoustu času.

Petr Čáslava 3

Nebyl úplně špatný, ale skončil s -4 jako nejhorší v týmu. Mnozí mu vyčítali rozhodující trefu s Kanadou, jenže tam už mohl jen hasit…

Zbyněk Michálek 6

Druhý nejlepší střelec týmu? Ano. Jeho neustávající střelba od modré a přesné zásahy odvrátily ještě větší průšvih. Nezklamal.

Ladislav Šmíd 4

Taky někdy vzadu chyboval, ale celkově se od něj nedalo čekat o moc víc, než ukázal. V lepším týmu by jeho defenzivní práce vynikla.

Jan Hejda 3

Měl hodně slabý začátek, viditelně se sžíval s širokým hřištěm i herním systémem. Ve čtvrtfi nále už moc nehrál, kouč k němu neměl důvěru.

Jakub Nakládal 3

Start turnaje ho nezastihl ve formě, prostor na přesilovkách hrubě nevyužíval. Časem aspoň začal být důrazný a neústupný v defenzivě.

Zdeněk Kutlák 5

Na jeho vrub nešlo příliš mnoho chyb, zasloužil by si i větší prostor. Ve čtvrtfi nále dvě třetiny skoro nehrál, a když naskočil, snížil.


ÚTOČNÍCI

Tomáš Fleischmann 2

S Nory velmi dobrý díky Plekancovým přihrávkám, ve čtvrtfi nále snaživý, ale jinak se hrozivě hledal. Sám pořádně nevěděl, co má hrát.

Tomáš Plekanec 7

Nečekal a dorazil pomoci, i když byl potlučený z NHL. Za dva zápasy přihrál na čtyři branky a s Nory tým uklidnil. Co měl udělat víc?

Jiří Tlustý 3

Makal a vracel se do obrany, minusové body nabral v defenzivně nefungujícím útoku. Ale přesto, čekal se zásadnější příspěvek než jediný gól.

Jakub Voráček 5

Nevycházelo mu vše, co by chtěl a řadu akcí končil obraný o puk, ale pořád jeho hokejka figurovala v polovině českých tref. Aspoň to.

Tomáš Hertl 5

Až bude zkušenější, půjde mu tuna spálených šancí omlátit o hlavu, v devatenácti letech ale ukázal skvělé výkony. Jeden z mála světlých bodů.

Jiří Hudler 4

Na začátku šampionátu nasypal rychle čtyři zásahy, pak se ale vytratil. Jako by mu postupně docházel dech i útočná nápaditost.

Zbyněk Irgl 4

Člověk vidí, jak neustále maká. To ano. Do rozhodující čtvrtfinálové střely, kterou nešťastně tečoval, měl ale aspoň zkusit padnout…

Jiří Novotný 5

Nebyl to zdaleka jeho nejlepší turnaj a jako kapitán zkrátka velel neúspěšnému mužstvu. Ale svou černou práci si tak jako tak odvedl.

Petr Hubáček 5

Na něj je spoleh, škoda, že není naturelem ještě víc nebezpečný pro branku soupeře. Jeho obětavost především v oslabeních je totiž příkladná.

Radim Vrbata 2

Symbol trápení. Začal výtečně, pak se ale nadlouho vytratil, dokonce byl i posazený. Nepovedený turnaj podtrhl včerejším neproměněným únikem.

Martin Hanzal 2

Měl pár světlých okamžiků, ale často taky ztrácel puky a nechával se předčít v osobních soubojích víc, než by se od bouráka jeho parametrů čekalo.

Petr Koukal 4

Jeho energický nástup na okamžik jako by probudil strádající mužstvo, ukázal, že se dá bojovat ještě o stupeň výš. Později ho omezilo zranění.

Petr Tenkrát 2

Nic nevymyslel, nic nezkazil… Kdyby v sestavě nebyl, nikdo by to asi nepostřehl. Jestli ho kouč bral s nějakým záměrem, tak mu nevyšel.

Jan Kovář 3

Úžasnou formu z extraligového play off nejdřív nedostal šanci prodat, spíš jen někde vypomáhal. Neměl žádný okamžik, kterým by upoutal.

Petr Vrána 2

Na to, jak dobře si vedl v přípravě, s ním kouč brzy přestal počítat. Jako záskok pak spíš chyboval, než že by byl nebezpečný.


 

Pozn.: Deník Sport hodnotí od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Marek Židlický v oblíčení švýcarských hráčů
Marek Židlický v oblíčení švýcarských hráčů

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud