18. května 2013 • 05:00

Hadamczik potřebuje oponenta. Špaček nechce, Šlégr by to zvážil

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když jde při turnaji do tuhého nebo se zápas láme, z trenéra hokejové reprezentace Hadamczika sálá nejistota. Jeho obvyklý cit se vytratí. Co s tím? Podle názoru deníku Sport vedle sebe kouč potřebuje oponenta, pomocníka, jenž ho zklidní, nejlépe ostříleného reprezentačního harcovníka. Jeho výběr by však nebyl jednoduchý.



Hadamczik podle Sportu potřebuje někoho, kdo má mimořádné hráčské zkušenosti, dokáže se dobře vcítit do toho, co hokejista potřebuje, co ho štve, kdy potřebuje trénink, kdy naopak trochu vypustit... Kdo má navíc zkušenosti z NHL. A především – kdo nebude mít strach se trenérovi postavit.


V úvahu by připadali především zástupci zlaté hokejové generace let nedávno minulých. Třeba obránce Jaroslav Špaček, který potřebné vlastnosti ukázal naposledy během plzeňského zlatého tažení. Ten však na dotaz deníku Sport okamžitě jasně řekl, že zájem nemá. "Dovedl bych si to představit, ale říkám ne. Nemám na to čas," vzkázal rozhodně.
Dalším z možných kandidátů je třeba Robert Reichel, zkušený harcovník, o jehož vůdcovských schopnostech na ledě nemá cenu pochybovat. I ten má ale v současnosti práce až nad hlavu a netroufá si ani spekulovat. "Tohle je věc lidí, kteří to dělají, já tam nesedím a nemám právo to komentovat. Myslím, že trenér Hadamczik s tím koketuje už nějakou dobu, je otázka, kdo do toho půjde," přemítá Reichel.

"Nabídku bych určitě zvažoval, hlavně se blíží olympiáda, což je výzva," naznačil oproti tomu případný zájem bývalý vynikající obránce Jiří Šlégr, který byl dalším z kandidátů oslovených deníkem Sport. "Ale nevím, jestli a proč by to nabízeli zrovna mně," pochybuje o svých šancích.

CELÉ TÉMA O HLEDÁNÍ ASISTENTA PRO KOUČE HADAMCZIKA ČTĚTE V SOBOTNÍM DENÍKU SPORT!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud