14. května 2014 • 04:15

ANKETA: Francie, Bělorusko a další...? Vyberte největší postrach favoritů na MS

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už nikoho na mistrovství světa v hokeji nikoho neoznačujte za jasného outsidera. Mohli byste se totiž šeredně přepočítat. I letos se potvrzuje, že na šampionátu nejde dopředu jakýkoliv tým odepsat. Z jakého týmu musí mít tradiční favorité největší obavy? Hlasujte v anketě iSport.cz.



Francie

Loni porazili Rusko, letos po nájezdech Kanadu a v závěru předvedli vítězný obrat proti Slovensku. Český soupeř ve skupině už si dokázal zjednat respekt. Francouzi zaznamenali svoje nejlepší umístění na mistrovství světa při své první účasti v roce 1930, kdy skončili šestí. Vylepší ho nyní? Opírají se o dobré výkony osmatřicetiletého gólmana Cristobala Hueta, který sedm let působil v zámořské NHL, předvedl řadu skvělých zákroků a na soupisce je celá řada hráčů se zkušenostmi ze zámoří.

Výsledky na MS: s Kanadou 3:2 po náj., s Itálií 1:2, se Slovenskem 5:3

Bělorusko

Konečně nějaký výrazný úspěch. Bělorusové v posledních třech letech skončili třikrát na 14. místě a jen těsně unikli sestupu z elitní skupiny MS, doma ale mají pod dohledem hokejového nadšence a prezidenta Alexandra Lukašenka ambicióznější zadání. Co zkusit čtvrtfinále...? Po úvodním výprasku 1:6 od USA se Bělorusové otřepali a připsali si dvě důležité výhry s Kazachstánem (4:1) a Švýcarskem (4:3). Účast mezi nejlepší osmičkou rázem není jen bláznivá fantazie…

Výsledky na MS: s USA (1:6), s Kazachstánem (4:1), se Švýcarskem (4:3)

Švýcarsko

Obhájci stříbra zazářili loni, kdy prvního přemožitele našli až ve finále. Letos zahájil tým kouče Seana Simpsona cestu turnajem o mnoho hůř. Po třech prohrách ale má před sebou s výjimkou Finska jen papírově slabší soupeře. Švýcaři už ukázali, že se je nevyplatí podceňovat. Vždyť čeští hokejisté s nimi až do dubnové výhry v Basileji prohráli pětkrát v řadě.

Výsledky na MS: s Ruskem (0:5), s USA (2:3), s Běloruskem (3:4)

Někdo jiný

Lotyšsko zaujalo na úvod turnaje výhrou nad Finskem a také není bez šance, že skončí lepší než sedmé, což je jeho dosavadní maximum. Německo vstoupilo do turnaje dvěma výhrami - stejně jako Norsko. Oba týmy pak proti silným soupeřům ale narazily.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud