Zdeněk Janda
14. května 2014 • 08:23

Klepiš o své povaze: Možná mi občas škodí i ty moje ksichty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Přísný pohled, výrazná kérka na krku. Mimořádně šikovné ruce. A nekompromisní nájezdy. Poznávací znamení hokejového útočníka Jakuba Klepiše, který se sice ve Lvu v závěru sezony nedostal do sestavy, ale kouč Vladimír Růžička ho i přesto vzal. A mistr světa z roku 2010 zatím válí. „Jsem hrozně rád, že mi Růža věří,“ tvrdí. A přiznává, že ne s každým trenérem to takhle funguje… „Možná mi škodí i ty moje ksichty,“ usměje se.



Kdo ho nezná, může si o něm myslet, že je namachrovaný. „Přitom já namachrovaný lidi úplně nesnáším,“ tvrdí 29letý technik, jenž má šikovné ruce jako málokdo… Může za to i to, že někdy navenek působí jako morous.

„To mi lidi říkají. Že se furt tvářím jako nevím co… Ale ti, co mě znají, ví, že srandu miluju, a když jsem v kabině nebo s těmi nejbližšími, pořád se směju. Jenže jsou momenty, kdy vypadám vážně, proto si lidé udělají určitý obrázek. Ale já jim to neberu,“ reaguje smířlivě dvojnásobný vítěz extraligy i ruské KHL.

Takhle probíhalo focení s Jakubem Klepišem
Video se připravuje ...

Neodmyslitelně k němu patří i kérky. Tu nejvýraznější má na krku. „Má pro mě největší význam, ale nechci říkat, co to je. Je to osobní. I proto je to z písma, které nejde jen tak přečíst. Dělali mi to asi dvě hodiny, a docela to bolelo, když se třeba přejíždí přes tepny. Ale přežil jsem… Celkově to pro mě hodně znamená,“ tvrdí o výrazném tetování.

Má ho i na ruce. „Tam mám Pannu Marii, v latině je tam modlitba Andělíčku můj strážníčku opatruj mi mou dušičku… Nejsem přímo člověk věřící v Boha, ale určitě věřím ve svoje věci. Rád chodím do kostela. Jen si tam posedět, odpočinout si,“ přiznává Klepiš .

Klepiš ví, že okolí ho často považuje za frajírka.Foto Michal Beránek (Sport)

Pokud jde o probíhající šampionát, zatím je druhým nejvytěžovanějším českým útočníkem. „Za tu důvěru od Růži jsem rád, moc si toho vážím,“ přiznává. Z toho, jak se zatím národní tým v Bělorusku prezentuje, má dobrý pocit.

„Celkový herní projev týmu není špatný. Všichni se do toho ještě dostaneme a chceme hrát o medaili!“ tvrdí. Stejně jako ostatní dobře ví, co mužstvo sráží. A to jsou zbytečné fauly.

„Oslabení nás srazila, stálo nás to zápasy,“ ví. „Toho se musíme vyvarovat,“ tvrdí před dnešním zápasem s Itálií (od 15.45 hodin). Fanoušci zatím vesměs hru mužstva kvitují. A to i přesto, že výsledkově to zatím není ideální.

„Podpora od veřejnosti je důležitá, za ni děkujeme. Každý z nás občas mrkne na internet a přečte, co se píše u nás doma. Škoda, že nám body zatím utíkaly, ale doufám, že teď začnou přicházet! A že to naladíme tak, abychom byli na správné notě hlavně na tu nejdůležitější část turnaje,“ zdůrazňuje Klepiš .

OBSÁHLÝ ROZHOVOR S JAKUBEM KLEPIŠEM ČTĚTE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud