František Suchan
24. května 2014 • 21:30

Jágr se nemá za co stydět, smekl Hertl. Jeho výbuch viděl poprvé

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Taky patřil k těm, kterým se nepodařilo připojit své úsilí ke snaze legendy. Zatímco Jaromír Jágr zaujetím v marném semifinálovém zápolení s Finy (0:3) převyšoval zbytek týmu, Tomáš Hertl a spol. nemohli najít ten správný rytmus. „Jarda tu je celý turnaj náš nejužitečnější hráč,“ prohlásil zklamaný nástupce čísla 68.



Slova uznání, nic jiného. Tomáš Hertl je nacházel na adresu Jaromíra Jágra, který partii s Finy obdivuhodně oddřel. „Jarda do toho šel jako pokaždé. Ano, každý občas něco pokazí, ale Džegr se snažil neustále, burcoval to, pořád nám radil. Nemá se za co stydět,“ pokýval 20letý útočník.

Se svým idolem v Minsku hraje poprvé (a zřejmě i naposledy) v jednom týmu, v semifinále pak poznal i velikánův nenadálý výbuch zlosti. To když tahoun ve třetí třetině po faulu na Komarova na trestné házel vším, co mu přišlo pod ruku. „Takhle jsem ho viděl asi poprvé,“ divil se Hertl.

Nejen kvůli zmařené naději na Jágrovo zlaté loučení s reprezentací ale byla v sobotu mladá hvězda z NHL a zbylí kolegové mrzutí. Věděli, že proti Finům neukázali, co v nich je. Že měli na víc.

Rozhodčí a Leo Komarov si od Jaromíra Jágra nevyslechli asi nic lichotivého
Rozhodčí a Leo Komarov si od Jaromíra Jágra nevyslechli asi nic lichotivého

„Chtěli jsme se do finále dostat, porvat se o nejlepší medaili pro Českou republiku, ale výkon na to nebyl. Nebylo to od nás vůbec dobré,“ nezastíral Hertl.

A už plánoval, jak se vypořádat s rychlým přeladěním na nedělní odpolední souboj o bronz proti Švédům.

„Jestli chceme aspoň nějakou medaili, musíme okamžitě vypnout a nastoupit jako jiný tým. Jako s Amerikou, tlačit se víc do branky, sekat to tam, aby padly zase nějaké góly,“ nabádal autor tří zásahů na turnaji.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud