Zdeněk Janda
25. května 2014 • 04:59

Jágrovi utekla šance na (asi) poslední zlato. Vztekal se jako nikdy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Zlaté loučení (i když kdo ví…) s hokejovým nároďákem neklaplo Jaromírovi Jágrovi. V duelu s Finy (0:3) byl nejlepší, rval se o každý puk, vztekal... Jasně ukázal, jak moc chce uspět. Ale byl to marný boj.



Byl to symbolický obrázek. On, který za každých okolností dokáže udržet emoce na uzdě a působí vyrovnaně jako gentleman, na trestné lavici mrskal vším, co měl po ruce. Pitím, ručníky. A to ještě moc nescházelo k tomu, aby o plexisklo mlátil hokejkou, kterou aspoň hodil do zavírajících se dvířek.

Legendární číslo 68 nechalo v tu chvíli ze sebe vytrysknout všechen hněv. Probíhala 49. minuta, kdy Jágr usedl za sekání na trestnou lavici. A tenhle trest nemohl skousnout. Stejně jako to, že se mužstvo proti Finům nemohlo prosadit.

Přitom on dělal maximum. Vymýšlel akce, jako jediný dokázal ve finské třetině udělat vítr. „Byl hodně nebezpečný. Ne, že by ostatní nechtěli, ale on byl jediný, kdo tam někdo udělal,“ okomentoval to i kouč Vladimír Růžička.

VIDEO | Podívejte se na Jágrův výbuch vzteku

Sám Jágr se po zápase nechtěl vyjadřovat. U novinářů se nezastavil, ten jeho výraz v obličeji, kdy se sunul do kabiny, byl výmluvný. „Sory, jsem unavenej…“ jen prohodil. A pokračoval dál v chůzi… Je možné, že právě hraje svůj poslední reprezentační turnaj. A ta touha se rozloučit zlatem z něj přímo stříkala.

Přesně jako ty emoce na trestné lavici. „Takhle jsem ho viděl asi poprvé,“ přiznal útočník Tomáš Hertl, že takhle běsnícího hokejového básníka ještě neviděl.

„Jarda do toho jde celý turnaj, byl to celou dobu náš nejužitečnější hráč. Každý občas něco pokazil, ale Džegr se neustále snažil, burcoval to, pořád radil. Nemá se za co stydět,“ vykládal Hertl, o 22 let mladší útočník, o němž se mluví jako o jeho možném nástupci v roli české TOP hvězdy.

Rozhodčí a Leo Komarov si od Jaromíra Jágra nevyslechli asi nic lichotivého
Rozhodčí a Leo Komarov si od Jaromíra Jágra nevyslechli asi nic lichotivého

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud