29. dubna 2015 • 04:57

Kabáti či Zagorová. Z kabiny národního týmu zní české hity

Autor: iSport.cz, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Muzika může být jednou z významných složek motivace. Hokejová reprezentace se za tónů českých písní připravuje na domácí mistrovství světa, do kterého vstoupí v pátek proti Švédsku. Nečekejte ale žádný nářez, kromě Kabátů se z kabiny linou písně Heleny Vondráčkové či Hany Zagorové.



Po úterním dopoledním tréninku Jakub Voráček popisoval novinářům svou úlohu kapitána. V tom se z kabiny neslo: „Pálí, jenže ty se před ní neschováš, čím dál víc pálí…“ Reprezentanti si po tréninku pustili známý hit Copacabana od Heleny Vondráčkové .

„Před zápasem budou hrát Kabáti, a když budeme mít volno, zvolíme klasiku – Zagorovou , Karla Zicha a podobné věci,“ přiblížil Voráček.

Jemu samotnému se tento playlist líbí, přestože je posluchačem Bruce Springsteena a podobných rokových zpěváků či kapel. „Mně se tahle hudba líbí. Je hezké ji teď slyšet, když celý rok nemáte šanci,“ dodal čerstvý kapitán k písničkám z kabiny.

Hudbu v kabině pouští hráči sami nebo občas zasáhnou maséři. „Převládají ale české písničky. Ta muzika je vlastně hodně podobná době, kdy jsem ještě reprezentoval,“ přiznal Martin Procházka, nový tiskový mluvčí národního týmu.

Vášnivými fanoušky například Zagorové jsou Jaromír Jágr a Roman Červenka . Už v době, kdy spolu hráli v Omsku, tuto českou zpěvačku poslouchali v šatně či posilovně Avangardu.

Koupelna, kterou budou mít k dispozici české hokejové hvězdy
Koupelna, kterou budou mít k dispozici české hokejové hvězdy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud