Tomáš Vrábel
29. dubna 2015 • 14:47

Jak se rýsuje sestava? První centr Sobotka, Hertl ve třetím útoku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příprava na domácí šampionát vrcholí. Reprezentace se chystá na domácím mistrovství světa od pondělí v pražské O2 areně a trenér Vladimír Růžička stále neprozradil sestavu, se kterou v pátek vyrukuje na Švédy. Jak by mohla vypadat?



Situaci v brankovišti Růžička vyjasnil už v pondělí. Jedničkou bude Alexander Salák a záda mu bude krýt Ondřej Pavelec. Pozice trojky zbyla na Jakuba Kováře.

Růžička před Švédskem napíše na soupisku devatenáct hráčů do pole, tři místa si tak nechá volné pro případ, že by tým posílil Marek Židlický, nebo Ondřej Palát či že by se dal zdravotně do kupy Martin Ručinský, o jejich osudu se rozhodne ve čtvrtek a nikdo z nich by v pátek ještě nenastoupil.

Proti Švédsku český tým nastoupí s dvanácti útočníky a sedmi obránci, prozradil Růžička. Konkrétní však být nechtěl. „Sestavu oznámím ve čtvrtek,“ řekl.

Český tým od pondělí trénuje stále ve stejném složení. „Jsou to varianty, které jsme si zkoušeli psát na papír už během sezony. Nevíme, jak to bude fungovat, ale s něčím začít musíme a od toho se to bude odvíjet. Zatím tu sestavu vidíme takhle,“ řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček v úterý po odpoledním tréninku.

Přesilovka? Voráček a Jágr spolu

V nominaci se tak na páteční duel s největší pravděpodobností objeví kompletní první čtyři útoky a tři obrany. Sedmým bekem by měl být Michal Jordán, nebo Michal Kempný. Mimo soupisku tak navíc asi zůstanou útočníci Smoleňák, Radil a Vondrka a obránce Mozík.

Přesilové hry zatím český tým trénoval jen v úterý dopoledne a do první formace trenéři dali papírově to nejofenzivnější, co mají k dispozici: čtyři útočníky Voráček, Jágr, Erat a Kovář a jediným bekem byl Nakládal. První centr Sobotka se mezi deset přesilovkových hráčů nevešel.

Ve druhé byli Hertl, Klepiš, Červenka, Němec a Krejčík.

„Loni na mistrovství bylo hodně přesilovek a musíme mít dvě dobré pětky a nerozděloval bych, jestli je nějaká první, nebo druhá,“ pravil Špaček.

Jak český tým trénoval
1. Němec - Hejda  Voráček – Sobotka - Erat
2. Nakládal – Kolář Klepiš – Kovář – Jágr
3. Čáslava – Krejčík Hertl – Novotný – Červenka
4. Kempný – Jordán Zaťovič – Koukal – Simon
5. Mozík Vondrka – Smoleňák – Radil
Přesilovkové formace
1. Voráček - Nakládal Jágr - Erat - Kovář
2. Krejčík - Němec Červenka - Hertl - Klepiš

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud