8. května 2015 • 19:51

Jágr uchvátil otočkou: Jak ale říká táta, za krásu se góly nedávají

Autor: vrb, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Sice nedal gól, ale zase uchvátil české fanoušky. Jaromír Jágr byl při zápase s Rakouskem (4:0) vidět, hlavně jeho otočka kolem obránce ve třetí třetině byla výstavní. Jen škoda, že z ní nepadl gól. „Jak říká táta, není to krasobruslení,“ usmíval se po duelu v rozhovoru s novináři.



Podle Jágra nebyl zápas s Rakouskem jen čekáním, kdy se podaří zlomit odpor soupeře. „To si nemyslím, oni hráli dobře a bruslili, prvních dvacet minut hráli líp než my, což si myslím, že je náš problém,“ zamýšlel se.

Jaromír Jágr najíždí na rakouského obránce Mitterdorfera, kterému vysekl krásnou otočku
Jaromír Jágr najíždí na rakouského obránce Mitterdorfera, kterému vysekl krásnou otočku

„Pak samozřejmě fyzicky odešli, nerozložili si síly a nevěděli, že to je maraton a sprintovali prvních deset kilometrů,“ popsal klíčový zlom v zápase. Sám se prý na ledě cítí dobře, i když svou bilanci tří gólů a jedné asistence tentokrát nerozšířil.

„Jsem v pohodě. Každý zápas je samozřejmě jiný, ale šance vždycky jsou. Teď proti Rakousku jsem měl spoustu šancí, gól jsem nedal, tak to někdy je. Někdy ti tam spadne všechno, někdy ne. Já si to jdu odehrát,“ nešťoural se v neproměněných šancích.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu, Jágrova šance v čase 1.35

Hlavně jeho luxusní otočka proti Danielu Mitterdorferovi zvedala fanoušky ze sedadel. Jen jí chyběla gólová tečka „To většinou,“ smál se v rozhovoru.

„Bohužel se to hraje na góly a ne na krásu. Táta vždycky říkal, že to není krasobruslení, ale hokej, a za krásu ti nikdo góly nedá. Když vedeš 4:0, tak vždycky chceš udělat něco pro lidi a vymyslet něco extra,“ uznal, že chtěl hlavně potěšit skvělé fanoušky.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud