Zdeněk Janda
5. května 2016 • 14:49

Rusové neberou s Českem nic než výhru. Musíme přežít třetinu, ví Vůjtek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Zítra to vypukne! Čeští hokejisté mají za sebou poslední trénink před startem šampionátu, do kterého vstoupí ostrou bitvou s Rusy (19.15 hodin). Bude to zápas jako hrom. A ostrá zkouška. Ale kdo se postaví do branky? To není jasné, trenéři to neoznámili. Drží se zásady, že nechtějí soupeři dopředu nic oznamovat. „Je v tom trochu taktiky,“ přiznal kouč Vladimír Vůjtek. Volba padne na Pavla Francouze, nebo Dominika Furcha.



První utkání. A hned souboj s TOP ruským týmem v čele s Pavlem Dacjukem. „Určitě nic nepodcení, půjdou do toho na sto procent. Takže na to se musíme připravit,“ uvedl po dnešním odpoledním tréninku útočník Roman Červenka , jenž dobře ví, že Rusové dali dohromady silný tým a chtějí jenom zlato. Nic jiného.

Pro domácí sbornou jde o zápas, který musí vyhrát. Nutně. Prostě za každou cenu. „Potom máme za sebou lehké soupeře. Takže si potřebujeme nabrat sebevědomí,“ řekl k tomu ruský reportér Pavel Lysenkov, známý znalec ruského hokeje.

Nově vystavěný komplex pro letošní mistrovství světa nabízí pod jednou střechou vedle tří ledových ploch také 14 prostorných šaten a další zázemí pro rehabilitaci.
Nově vystavěný komplex pro letošní mistrovství světa nabízí pod jednou střechou vedle tří ledových ploch také 14 prostorných šaten a další zázemí pro rehabilitaci.

„Budou chtít začít vítězstvím, udělají maximum. Od první minuty vyvinou velký tlak, pokusíme se ho eliminovat. Pokud se nám povede první třetinu uhrát s dobrým skóre, máme šanci,“ uvedl trenér Vůjtek , jenž si na české střídačce odbude premiéru na šampionátu. Předešlé turnaje prožil na té slovenské.

Teď bude bojovat za svou rodnou zemi. „Doufáme, že se nám zápas povede,“ burcuje zkušený stratég.

Pro mužstvo to bude ostrý test. Hlavně pro obranu, která je složená vesměs z hráčů, kteří nemají zkušenosti z mistrovství světa. "Je to ale pro nás velká výzva. Někdy ti mladí musí poprvé začít," řekl k tomu bek Michal Kempný, který si na šampionátu plný dětský sen, když někdejší zlatou generaci sledoval v televizi. Teď bude hrát i on sám. "Hrajeme za celou zemi, uděláme maximum, abychom uspěli," tvrdí obránce, jenž v sezoně hrál za Omsk. A vytvoří klíčovou obrannou dvojici s Kundrátkem.

Jak ale bude přesně vypadat sestava, to kouč neprozradil. Ani to, kdo bude v brance. Ať volba padne na Francouze , nebo na Furcha , v obou případech se jedná o brankáře, kteří působí v KHL. Takže soupeře dobře znají.

Vše o MS v hokeji 2016 najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud