7. května 2016 • 17:02

Slováci po výhře: Maďaři se propagovali typickým kanadským hokejem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští hokejisté mají za sebou vítězný vstup do mistrovství světa v Rusku. Proti Maďarsku, největšímu outsiderovi turnaje, který je mezi elitou nováčkem, herně neoslnili, ale výhrou 4:1 roli favorita zvládli. A jak se shodli v komentářích po utkání, to bylo ze všeho nejdůležitější.



Slováci v utkání proti svému jižnímu sousedovi přišli o jednobrankový náskok, ale pak přidali další tři góly a připsali si tříbodový zisk. "Je to pro nás základní kámen. Vyhráli jsme první zápas a chceme se od něj odpíchnout. V hlavách už máme jen nejbližší zápas," uvedl útočník Tomáš Marcinko pro slovenská média.

Výběr kouče Zdena Cígera měl sice duel vcelku pod kontrolou, ale houževnatí Maďaři ho několikrát hodně potrápili. "Každý soupeř je v prvním utkání nepříjemný. A my jsme rádi, že jsme to zvládli. Na výši skóre nezáleží. Máme tři body a jdeme dál," doplnil Marcinko.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Slovenska s Maďarskem


Připustil ale, že výkon nebyl optimální. Zejména od stavu 3:1, kdy se slovenský tým zaměřil na hlídání náskoku a nechal soupeři na ledě hodně prostoru. "Bylo důležité, že jsme ve třetí třetině ubránili všechna oslabení. Potvrdili jsme naše kvality," prohlásil Marcinko.

Osmadvacetiletý útočník, jenž odehrál poslední dvě sezony v dresu extraligových Pardubic, se pod vítězný vstup do šampionátu podepsal úvodním gólem. "Potěšil mě, protože díky němu jsem se ještě více nabudil. Už je to klišé, ale já si stejně nejvíce cením týmového úspěchu," zdůraznil Marcinko.

VÍCE O MISTROVSTVÍ SVĚTA V RUSKU ČTĚTE ZDE...

Dalším soupeřem Slováků bude v neděli Francie a půjde o důležitý souboj z pohledu čtvrtfinálových ambicí. Oba celky se před dvěma týdny dvakrát utkaly v rámci Euro Hockey Challenge a Francie dokázala jednou vyhrát, byť až po nájezdech.

"Všichni dobře víme, jak to dopadlo. Podíváme se na video, ale myslím si, že už můžeme tušit, jakým způsobem se budou prezentovat. Bez ohledu na to, my si musíme hrát svůj systém, jemuž důvěřujeme," nastínil Marcinko.

"Každý zápas bude náročný a ani ten dnešní nebyl výjimkou. Důležité vítězství máme za sebou. Maďaři dobře bruslili, hráli do těla, šli do nás. Propagovali typické prvky kanadského hokeje. Myslím, že jsme je celkem dobře ubránili," doplnil bek Andrej Meszároš s připomínkou Kanaďana Riche Chernomaze na maďarské střídačce.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud