Adam Sušovský
10. května 2016 • 14:20

Zákaz myslet na hokej. Vůjtek a spol. vyrazili na Rudé náměstí

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Předvedli famózní obrat proti Švédům (4:2), utrhli se na čele tabulky základní skupiny a za odměnu dostali volno. Trenéři české reprezentace hned po včerejší dechberoucí výhře řekli hráčům, že je dnes nechtějí vidět. „Během čtyř dnů jsme odehráli tři těžká utkání. Prostě jsme se rozhodli, aby si kluci odpočinuli nejen fyzicky, ale i psychicky. Aby nemuseli vůbec na zimák, prostě aby si vorazili,“ řekl asistent trenéra Jiří Kalous, který se svými kolegy v poledne korzoval po Rudém náměstí.



Prostě úplně vypnout. To je hlavní přání českých hokejistů po úvodních třech duelech mistrovství světa, které sehráli jednoduše skvěle. Po výhrách nad Ruskem, Lotyšskem i Švédskem dostali od trenérů úplné volno, hokej s nimi nikdo nebude řešit.

„Po těch třech výhrách to zvládnu úplně lehce, dneska na hokej ani já myslet nebudu,“ řekl iSport.cz s úsměvem trenér Vladimír Vůjtek při procházce po centru Moskvy.

Rozhodnutí trenérů dnes netrénovat vítali i samotní hráči. „Je to hodně důležitý, byl to náročný týden. Cestovali jsme, hráli jsme tři zápasy ve čtyřech dnech a bylo to náročný. Určitě to pomůže,“ řekl kapitán Tomáš Plekanec . Tým dnes nemá žádný společný program, hráči neměli na programu ani porady.

„Já dneska určitě vypnu. Nebudu zapínat ani televizi, půjdu se projít. Dám si večer dobrou večeři, hokej úplně vypouštím z hlavy,“ usmál se útočník Jan Kovář . Volno s chutí využili i další. Každý jinak.

Michal Řepík Michalem Birnerem hned nad ránem vyrazili do posilovny, protože prý potřebují trénovat každý den. Trenéři a trio hráčů Dominik Furch , Michal Jordán a Petr Zámorský zase na Rudé náměstí. Pauzu kvitoval i Michal Kempný , kterého přepadla viróza a musí se doléčit.

Do práce půjdou Češi znovu zítra: Dopoledne je čeká hodinový trénink a příprava na utkání s Norskem. S nepříjemným soupeřem si Češi zahrají ve čtvrtek 16:15.

Vše o MS v hokeji 2016 najdete ZDE »

Odpočinout si od hokeje! Čeští trenéři Jiří Kalous a Josef Jandač vyrazili při volném dni na MS do centra Moskvy
Odpočinout si od hokeje! Čeští trenéři Jiří Kalous a Josef Jandač vyrazili při volném dni na MS do centra Moskvy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud