19. května 2016 • 13:11

Čeští hokejisté zažívají internetový vrchol, fanoušci hledají i Jaroslava Jágra

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výsledky české reprezentace na MS v Rusku se odráží i v zájmu českých fanoušků na internetu. Zájem o hokej ve vyhledávači Google za poslední měsíc raketově vzrostl, heslo „hokej 2016“ zaznamenalo za toto období největší nárůst ze všech hledaných výrazů. Ukazuje to analýza českého Googlu, podle ní je nejvyhledávanějším reprezentantem brankář Furch. Zájem je i o Jaromíra Jágra, který se MS neúčastní. Navíc ho fanoušci ve vyhledávači často překřtí chybně na Jaroslava.



Mezi českými reprezentanty lidé na Googlu nejvíce hledají brankáře Dominika Furcha. Teprve za ním jsou kapitán Tomáš Plekanec, talentovaný David Pastrňák a čtyřgólový střelec Michal Birner. Žebříček pěti nejhledanějších za posledních 30 dnů uzavírá druhý český brankář Pavel Francouz. Pro oba gólmany se jedná o největší zájem o jejich osobu za celou kariéru.  
 
Nejhledanějším obráncem je Radim Šimek. Svůj vrchol na internetu zažil 6. května, v den zápasu s Ruskem. Na dalších dvou místech se umístili beci Tomáš Kundrátek a Jakub Jeřábek.
 
Tomáš Plekanec je momentálně nejvyhledávanějším českým útočníkem, ale jednou už na internetu zažil „slavnější“ období. Bylo to v květnu 2011, kdy český tým na MS v hokeji získal bronz. Pro nováčky v útoku Michala Birnera a Davida Pastrňáka znamená aktuální MS historicky největší zájem na českém Googlu. Oba byli nejvíce hledaní 9. května, v den zápasu se Švédskem.
 
Vedle hráčů a hokeje obecně lidé nejvíc hledali jednotlivé zápasy, a to zápas Čechů se Švédy, pak utkání s Rusy a jako třetí zápas s Kazachy. V souvislosti s hokejem fanoušci dále nejvíc „googlí“ přenosy zápasů na internetu, výsledky, tabulky a rozpisy utkání.
 
Přestože nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr na MS v Rusku není, i tak v posledním měsíci okupoval přední příčky vyhledávání v Googlu. Zajímavé je, že lidé si často pletou Jágrovo křestní jméno. Ve spojení s výrazem „Jágr“ lidé častěji zadávají do vyhledávače „Jaroslav“ než „Jaromír“.
 
Jágr byl velmi často vyhledáván v souvislosti s MS v hokeji 2016, lidé pravděpodobně pátrali po tom, zda se ho zúčastní. Až poté se uživatelé vyhledávače Google zajímali o jeho působení v NHL.

Tomáš Zohorna proměnil nájezd ve čtvrtfinále proti USA
Tomáš Zohorna proměnil nájezd ve čtvrtfinále proti USA

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud