23. května 2016 • 11:40

Putin překvapil na MS úsměvy: Sahal po poháru a děkoval Kanadě za hokej

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší aplaus sklidil po finále MS v hokeji nečekaný host slavnostního vyhlášení – prezident Vladimir Putin. Ten se po kanadském triumfu nad Finskem (2:0) zjevil na ledové ploše vedle šéfa Mezinárodní hokejové federace Reneho Fasela a dokonce to chvíli vypadalo, že sám předá pohár pro mistry světa.



Ruský prezident vyběhl na červený koberec s úsměvem od ucha k uchu a užíval si ovací většiny ruských fanoušků v moskevském Ledovém paláci.

Vladimir Putin si dělá zálusk na předávání poháru kanadským mistrům světa, René Fasel se ale nedal
Vladimir Putin si dělá zálusk na předávání poháru kanadským mistrům světa, René Fasel se ale nedal

„Děkuji Kanadě za to, že světu dala tak geniální hru,“ prohlásil Putin , který měl sice košili s kravatou, ale místo saka sportovnější bundu. Finům ruský prezident poděkoval za jejich parádní hru a tým plný mladých talentů. Pochválil i domácí reprezentaci, která získala alespoň bronz.

Když si kanadský kapitán Corey Perry přijel pro pohár mistrů světa, dočkal se od stále usměvavého Putina nejen potřesení rukou, ale i vřelého objetí.

Putin pak jakoby chtěl vzít pohár z rukou Reného Fasela a Perrymu ho předat sám, boss IIHF se ale odstrčit nenechal. Putin se tak aspoň k Perrymu ještě jednou přitočil a nechal se s ním fotit, zatímco Fasela nechal nekompromisně za sebou.

Za ruským prezidentem si pak přijížděli potřást pravicí individuálně i další Kanaďané jako Tie Domi, Brad Marchand či Derick Brassard.

VIDEO | Podívejte se, jak Vladimir Putin gratuloval mistrům světa


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud