25. dubna 2017 • 19:16

Voráček: Nevadí mi přijít o céčko kvůli Plekancovi. Je načase udělat medaili

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po roční přestávce se hokejový útočník Jakub Voráček chystá na světový šampionát. Loni turnaj vynechal, protože s Philadelphií hrál play off NHL. Letos Flyers do bojů o Stanleyův pohár nepostoupili a Voráček okamžitě kývl na nabídku reprezentačního trenéra.



Sestava kouče Josefa Jandače se postupně plní hráči ze zámoří. Na počtu hráčů z NHL nezáleží, hráči jsou kvalitní v celé Evropě. Když se udělá dobrá parta, vždycky může přijít úspěch,“ věří ale Voráček, kterého potěšilo, že na MS kývl i Tomáš Plekanec.

Voráček: Přijít o céčko kvůli Plekancovi nevadí. Je načase udělat medaili
Video se připravuje ...

„Pleky vždycky jel, když mohl. Bude posila,“ má jasno. A vůbec mu nevadí, že se na něj kvůli hvězdě Montrealu zřejmě nedostane s kapitánským céčkem. „Jestli mi vezme céčko, tak nad tím nepřemýšlím,“ odmítá Voráček, který s Philadelphií chybí v bojích o Stanley Cupu.

„Všichni jsme byli nespokojení, když se neudělalo play off. Jádro týmu je pohromadě nějakých šest let, už je načase dostat se do play off a vyhrávat nějaké série,“ říká český útočník, který se tak potká s některými spoluhráči. „Hrát proti klukům z Philadelphie je vždycky zajímavé, za Kanadu jich je asi pět, těším se na to, snad je porazíme,“ usmíval se Voráček.

Ten byl v roce 2010 u posledních zlatých medailí české reprezentace, shodou okolností právě v Kolíně nad Rýnem, kde se odehraje vyřazovací část. „Utíká to, už je to sedm let, takže je načase udělat zase nějakou medaili,“ vyzval střelec, který se prý do Paříže hodně těší.

„Byl jsem tam párkrát na tenise, takže je to jedno z mých nejoblíbenějších měst. Nehokejové? To je jedno, horší než ve Švédsku, kde na nás chodilo 1 500 diváků, to být nemůže,“ pousmál se Jakub Voráček, který se byl v neděli podívat i na fotbalovém šlágru Sparta - Plzeň.

Radko Gudas: Táta má samý bronz, chci lepší medaili z MS než on
Video se připravuje ...

Kindl o Jágrovi: Dělal rozruch kamkoliv jsme přijeli, zážitek být s ním v jednom týmu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud