Zdeněk Janda
5. května 2017 • 04:45

Vyváženost, víra a touha! Češi jsou silní, Sport věří na MS ve finále

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | V tmavé opuštěné hale se bílá plocha při tréninku odrážela jako zářivka. Jinak bylo temno. A jak to rozsvítí čeští hokejisté na mistrovství světa? Cinkne po pěti letech medaile? Nebo dokonce zlato? Dnešní úvodní bitva s kanadským gigantem (20.15 ONLINE na iSport.cz) leccos naznačí. Deník Sport prorokuje stříbro.



Medaile, věc od roku 2012 zapovězená. Oblast čiré magie. Nic hmatatelného. Jen zbožné přání.

Je čas to změnit, Češi vstupují do boje. Silní, sebevědomí. S vyváženým kádrem na všech postech. S vědomím, že mají po kupě tým, který po letech může přilákat fanoušky na náměstí. Nahlas o tom ale přímo v dějišti nehulákají.

Jak se turnaj blíží, slova jsou opatrnější. Nikdo nechce nic zakřiknout. Zvlášť před dnem, kdy jako první soupeř stojí v cestě fenomenální Kanada, která český tým porazila sedmkrát za sebou, naposledy v rámci Světového poháru 6:0. Třikrát v řadě Češi neskórovali. Prostě bída.

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Dnešek leccos naznačí. Češi projdou testem. „Že jsou lidé u nás natěšení? Hlavně doufám, že jich přijede co nejvíc povzbudit přímo sem, není to až tak daleko,“ vykládal útočník Tomáš Plekanec.

V týmu jinak vládne pohoda a natěšení na střet s gigantem. Stejně jako na Světovém poháru v září stojí Kanada v cestě hned na úvod.

Se startem šampionátu fanoušci zvyšují obrátky. Při pohledu na jména na české soupisce jsou namlsaní. „Že můžeme jít daleko? No tak asi jo, když to říkáte, kluci,“ pousmál se před reportéry Pastrňák.

Sport soudí, že to Češi dotáhnou až do finále. A v něm po boji padnou s Kanadou. Ale znáte to, realita může být jiná. Třeba cinkne i to zlato. Naposledy Češi nad kanadským favoritem vyhráli při šampionátu v roce 2010. A netřeba připomínat, jak to tehdy dopadlo.

VIDEOBLOG: Mistrovství světa? Ubraňme zlatý hattrick, nadešel čas na medaili!
Video se připravuje ...

Český národní hokejový tým dorazil do Paříže. Čekali na ně Pastrňák a Plekanec
Video se připravuje ...

Vše o MS v hokeji 2017 najdete ZDE »

Proč Češi mají na MS na medaili
Vyváženost. Skvělý útok, ale i solidní obrana, což býval dřív problém. A stabilní situace v brankovišti.
Víra. Nasázet v přípravě nadupaným Švédům osm gólů? Porazit Finy? Nemusí to nic znamenat, ale dodá to sebevědomí.
Touha. Pastrňák přijel, i když jedná o smlouvě. Gudas po otřesu mozku. Vidina rozradostnit po letech hokejový národ je z týmu hodně cítit.

Další informace k MS v hokeji čtěte v pátečním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

ANKETA: MS je pro nás obrovská čest, shodují se hokejisté
Video se připravuje ...

V pátek v deníku Sport! SPECIÁL Sport Magazínu k MS v hokeji: Kompletní program i soupisky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud