9. května 2017 • 23:01

SOUHRN MS: Slováci na obrat nedosáhli, Švýcarsko - Francie 3:4sn

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Srovnali ze stavu 0:3 na 3:3, přesto padli. Slovenští hokejisté sice na mistrovství světa částečně napodobili český obrat s Finskem, ale v rozhodujících samostatných nájezdech se nakonec na německém ledě radoval soupeř z Dánska. Stejným výsledkem skončilo utkání Švýcarsko - Francie hranné v Paříži. V něm hráči s helvétským křížem na hrudi měli lehce navrch, ale domácí mužstvo dokázalo srovnat a nakonec rozseklo duel na penalty. Dvěma góly se uvedl francouzský střelec Stephane Da Costa.  



Vše o MS v hokeji 2017 čtěte zde:

Skupina A


Itálie - Lotyšsko 1:3

Vše podstatné před rozhodujícím okamžikem se vešlo do úvodních 12 minut a devíti vteřin. Ve čtvrté minutě získal ve středním pásmu kotouč Insam, následně na sebe vzal koncovku přečíslení dvou na jednoho a parádní ranou pod horní tyč překonal Merzlikinse.

V desáté minutě měl velkou příležitost k vyrovnání Roberts Bukarts. Útočník extraligového Zlína se dostal až před italského gólmana Andrease Bernarda, ale nedokázal ho překonat ani na dva pokusy.

Na konci 12. minuty fauloval Morini a Lotyšům stačilo k využití jediné početní výhody, kterou v utkání měli, pouze 21 vteřin. Galvinšovu střelu bez přípravy od modré čáry stihl těsně před brankovištěm sklepnout clonící Džerinš a usměrnil puk mezi betony Andrease Bernarda.

Jenže místo toho, aby favorizované Lotyše, kteří soupeře zjevně nebrali příliš vážně, vyrovnání nabudilo, začala pravá hokejová nuda. Před polovinou zápasu z ní vyčnívaly snad jen příležitosti, které měli v krátkém sledu za sebou Traversa a Scandella, ale Merzlikins je vychytal.

Když už zápas spěl k prodloužení, nabil Roberts Bukarts na kruh pro vhazování Džerinšovi a ten procedil kotouč za záda Andrease Bernarda. Italové okamžitě sáhli k power play, ale bez úspěchu.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 5. • 16:15
Itálie
Itálie
1:2
ONLINE
9. května
16:15
Lotyšsko
Lotyšsko
Góly

Domácí: 03:38. Insam

Hosté: 12:09. Džerinš, 58:41. Džerinš

Sestavy

Domácí: And. Bernard (Cloutier) – T. Larkin, L. Zanatta, Hofer, Helfer (A), Egger, Marchetti, Miglioranzi, Glira – Scandella, Morini, Frigo – Insam, Ant. Bernard (C), Traversa – Andergassen, D. Kostner (A), S. Kostner – Gander, Goi, Lambacher.

Hosté: Merzlikins (Punnenovs) – Sotnieks (A), A. Kulda, Cibulskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis – Daugavinš (C), Džerinš (A), Roberts Bukarts – Sprukts, Rihards Bukarts, Indrašis – Skvorcovs, Girgensons, Keninš – Pavlovs, Meija, Bičevskis – Blugers.

Rozhodčí

Brett Iverson (CAN), Tobias Wehrli (SUI) – Ivan Dědulja (BLR), Alexander Otmachov (RUS)

Stadion

LANXESS arena, Kolín nad Rýnem

Slovensko - Dánsko 3:4 SN

Tým kouče Zdena Cígera měl třígólové manko od konce druhé části, přesto se vrátil do hry trefami Martina Gernáta, Mária Bližňáka a Michela Miklíka, jenž vyrovnal v 52. minutě. Prodloužení nerozhodlo a v nájezdech skóroval jako jediný ve třetí sérii Morten Green, jenž měl v té době na kontě už dvě asistence.

Slováci nerozehráli duel o důležité body dobře. Hned zkraje nevyužili své šance Ehlers a na druhé straně Haščák. Pak ale následovala série tří oslabení slovenského výběru, proložená jedním prohřeškem Dánů, a posledního hříšníka Libora Hudáčka poslal předčasně zpět do hry Hardt.

Druhá třetina prohloubila slovenskou beznaděj. Russell přidal ve 25. minutě zblízka druhý gól po dokonalé přihrávce Bau Hansena. Julius Hudáček se pak sice vyznamenal proti Madsenovi, ale třetí trefu ve své síti tím jen o něco odložil. V čase 39:57 se po přečíslení dvou na jednoho zapsal snadno mezi střelce ranou do odkryté branky Poulsen.

Slováci však jakoby během druhé přestávky zapomněli na předchozí dvě třetiny a s vervou se vydali za obratem. Už po 82 vteřinách je nabudil gólový nápřah Gernáta od modré čáry, jenž se trefil přesně pod Dahmovu lapačku. Na začátku 47. minuty navíc využil početní výhodu Bližňák.

Libor Hudáček pak sice v obrovské šanci nepřehodil lapačku ležícího Dahma, ale nedlouho poté Nicholas B. Jensen fauloval vysokou holí, dostal k menšímu trestu jeden navrch a Miklík se už po 14 vteřinách přesilovky skvěle trefil - 3:3.

Ve druhé části trestu mohlo být opět vše jinak, neboť Mikuš chyboval na modré čáře, Jakobsen z úniku sice nepřekonal slovenského gólmana, ale vracející se Mikuš vleže dovezl puk za brankovou čáru. Naštěstí pro Slováky u toho vychýlil i branku a po konzultaci se sudím u videa nebyl gól uznán.

Rozhodnout mohl Madsen, ale zakončil přímo do klečícího Hudáčka. Ten pak vychytal i Poulsena. V prodloužení měli velké příležitosti Slováci, jenže Miklík nedal a Kudrna nedokázal zakončit po objetí do prázdné branky. V nájezdech po čtyřech neúspěšných hráčích proměnil svůj pokus Green a Dravecký rozezvučel jen brankovou konstrukci.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 5. • 20:15
Slovensko
Slovensko
3:4
ONLINE
9. května
20:15
Dánsko
Dánsko
Góly

Domácí: 41:22. Gernát, 46:05. Bližňák, 51:53. Miklík

Hosté: 16:20. Hardt, 24:46. Russell, 39:58. Poulsen, . Green

Sestavy

Domácí: J. Hudáček (J. Laco) – Sersen, Čajkovský, Jánošík, Čerešňák, Mikuš, Gernát, Šedivý, Trška – Skokan, Dravecký, Zigo – Miklík, Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, L. Hudáček – A. Šťastný, Hrnka, Skalický.

Hosté: Dahm (Sørensen) – J. Jensen, N. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser – Ehlers, Madsen, Regin – Storm, Jakobsen, Hardt – Christensen, Green, Poulsen – Bau Hansen, Russell, Meyer.

Rozhodčí

Lemelin (AUT), Linde (SWE) – Leermakers (NED), Oliver (USA)

Stadion

LANXESS arena, Kolín nad Rýnem

Návštěva

4 454 diváků

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. USA 7 6 0 0 1 31:14 18
2. Rusko 7 5 1 0 1 35:10 17
3. Švédsko 7 5 0 1 1 29:13 16
4. Německo 7 2 2 1 2 20:23 11
5. Lotyšsko 7 3 0 1 3 14:18 10
6. Dánsko 7 1 2 0 4 13:22 7
7. Slovensko 7 0 1 2 4 12:28 4
8. Itálie 7 0 0 1 6 6:32 1

Skupina B

 

Slovinsko - Norsko 1:5

Do první formace Norů se k Patricku Thoresenovi a Kenu Andrému Olimbovi zařadil jeho brat Mathis Olimb, který s nimi v minulých duelech nastupoval jen v přesilovkách, a tah se Petteru Thoresenovi vyplatil. Hned v šesté minutě kombinaci celého tria zakončil Mathis Olimb přesnou střelou mezi Pintaričovy betony.

Další šanci měl při oslabení unikající Roest, ale zakončení mu stačil znepříjemnit Muršak. V 15. minutě se znovu radovali Norové. Patrick Thoresen uvolnil Kena Andrého Olimba, který sám před brankou nedal Pintaričovi šanci. Tříbrankový náskok zařídil Seveřanům přesnou střelou z mezikruží Forsberg.

Do druhého dějství vystřídal Pintariče Krošelj a Slovinci se snažili o snížení, ale Verlič z otočky Haugena nepřekonal. Ve 28. minutě pomohla Norům horní tyč po Tičarově teči Saboličovy přihrávky.

Pak měl možnost i v oslabení Urbas, ale bekhendem minul. Při Tičarově vyloučení se ve 39. minutě po rychlém přechodu do útoku prosadil individuálně Reichenberg, nová posila pražské Sparty. Za 47 vteřin Sabolič sebral střelou z pravého kruhu Haugenovi čisté konto.

Norové si výhru bez potíží pohlídali a výsledek ještě dovršil 43 sekund před koncem Patrick Thoresen, který si stejně jako přihrávající Ken André Olimb připsal v utkání tři body za gól a dvě přihrávky.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 5. • 16:15
Slovinsko
Slovinsko
1:5
ONLINE
9. května
16:15
Norsko
Norsko
Góly

Domácí: 39:45. Sabolič

Hosté: 05:57. M. Olimb, 14:35. K. A. Olimb, 18:20. K. Forsberg, 38:58. Reichenberg, 59:17. Thoresen

Sestavy

Domácí: Pintarič (Krošelj) – Robar, Kovačevič (A), Vidmar, Kranjc, Pretnar, Gregorc, Tavželj, Podlipnik – Tičar, Muršak (C), Sabolič – Ograjenšek, Urbas (A), Verlič – Rodman, Goličič, Kuralt – Mušič, Pem.

Hosté: Haugen (Haukeland) – Holös (C), Nörstebö, Sveum, Ödegaard, Johannesen, Bonsaksen, Sörvik – K. A. Olimb, Thoresen (A), M. Olimb (A) – Bastiansen, Röymark, Rosseli Olsen – Martinsen, K. Forsberg, Reichenberg – Trettenes, Olden, Roest – Karterud.

Rozhodčí

Gofman (RUS), Jeřábek – Lhotský (oba CZE), Šefčík (SVK)

Stadion

AccorHotels Arena, Paříž

Návštěva

2 696 diváků

Švýcarsko - Francie 3:4 SN

Francie vstoupila do utkání lépe a ve čtvrté minutě se ujala vedení v oslabení. Do přečíslení dvou na jednoho s Perretem se dostal Auvitu a jeho přihrávku si srazil do vlastní branky Loeffel, který předtím přišel o hokejku.

Švýcaři odolali při Richardově vyloučení a sami pak nevyužili dvě přesilové hry. Mezitím měl šanci na vyrovnání z dorážky Brunner. Francouzi nepotrestali ani Suterovo vyloučení, možnost zvýšit měl Roussel.

Po 82 vteřinách druhé třetiny Švýcaři vyrovnali, když Francouzi zaváhali v defenzivě a po Hollensteinově přihrávce se trefil před brankou nekrytý Praplan. Za 146 vteřin opět Praplan zakončil kombinaci Haase a Hollensteina a otočil stav. Odpovědět mohl Ritz. Švýcarům se nepodařilo zakončit únik Bodenmanna s Brunnerem.

Nešťastný zápas hrál ve švýcarském dresu Loeffel, při jehož vyloučení se Francie dočkala ve 44. minutě vyrovnání. Přes stínícího Roussela prostřelil Genoniho Stéphane Da Costa. Následnou švýcarskou převahu zužitkoval v 54. minutě Ambühl, který se dostal za obranu a překonal Hueta. Za 147 vteřin ale smazal ztrátu přesnou střelou k levé tyči Rech.

Na přelomu třetí třetiny a prodloužení Švýcaři odolali při Praplanově trestu a ubránili se i 33 vteřin před koncem nastavení po Diazově faulu. V rozstřelu uspěl jako jediný Stéphane Da Costa, který ve druhé sérii překonal Genoniho blafákem do bekhendu.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 5. • 20:15
Švýcarsko
Švýcarsko
3:4
ONLINE
9. května
20:15
Francie
Francie
Góly

Domácí: 21:22. Praplan, 23:48. Praplan, 53:14. Ambühl

Hosté: 02:53. Auvitu, 43:02. S. Da Costa, 55:41. Rech, . S. Da Costa

Sestavy

Domácí: Genoni (Hiller) – Diaz (C), Furrer (A), Kukan, Untersander, Loeffel, Genazzi, Marti – Ambühl (A), Bodenmann, Brunner – Praplan, Hollenstein, Haas – Suter, Malgin, Richard – Schäppi, Herzog, Almond – Rüfenacht.

Hosté: Huet (Hardy) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Dame-Malka, Raux – Roussel, Bellemare (A), Rech – Fleury, S. Da Costa, Treille – Meunier (C), Douay, Perret – Ritz, Lamperier, T. Da Costa – Claireaux.

Rozhodčí

Odins (LAT), Ohlund (SWE) – Köhlmüller (GER), Suominen (FIN)

Stadion

AccorHotels Arena, Paříž

Návštěva

6747 diváků

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud