26. ledna 2018 • 16:29

Příprava hokejistů na MS začne v Příbrami. Češi se utkají se Švýcarskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté zahájí přípravu na mistrovství světa dvěma zápasy proti Švýcarsku v Příbrami. Duely, které budou součástí seriálu Euro Hockey Challenge, se ve středočeském městě uskuteční 4. a 5. dubna. Termíny byly známé již dříve, dějiště utkání dnes oznámil Český svaz ledního hokeje (ČSLH).



"Po sedmnácti letech se nám podaří ukázat um hokejistů národního týmu fanouškům nejen z Příbrami, ale i celého okolí. Věříme, že si při dvojutkání s precizními Švýcary ve městě pod Svatou Horou užijeme krásné hokejové chvíle," uvedla generální ředitelka pořádající společnosti BPA sport marketing Jana Obermajerová.

Zatímco reprezentace někdejšího Československa se v Příbrami představila šestkrát, výběr samostatné České republiky tam hrál pouze jednou. V dubnu 2001 zde porazil shodou okolností právě Švýcarsko 5:3.

"Jeden z prvních reprezentačních zápasů tehdy sehrál Tomáš Plekanec. Jsem rád, že rekonstrukce, kterou zázemí stadionu prošlo, umožnila, aby se sem národní mužstvo vrátilo, a nepochybuji, že diváci vytvoří při obou zápasech výbornou atmosféru," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král.

Po zápasech proti Švýcarům se reprezentace před MS představí ještě ve Francii, na domácích Carlson hokejových hrách, jejichž dějiště ještě nebylo oficiálně oznámeno, a na Švédských hokejových hrách. Ani Seveřané ještě nezveřejnili, které město bude turnaj hostit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud