Pavel Bárta
12. května 2018 • 15:44

Proti Francii nastoupí Rittich. Zraněného Nestrašila nahradí Chytil

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KODANĚ | V brance s Davidem Rittichem, bez zraněného Andreje Nestrašila, kterého nahradí Filip Chytil. Tak nastoupí čeští hokejisté v neděli proti Francii. Začátek zápasu je v 16.15. „Zatím ale nevíme, jestli nasadíme sedm beků a třináct útočníků, nebo osm obránců a dvanáct útočníků. Rozhodneme se dopoledne před zápasem,“ řekl po tréninku asistent trenéra Jaroslav Špaček, který měl ve vztahu k médiím z trenérského štábu službu.



Andrej Nestrašil po zranění ramena při svém prvním střídání ze 3. minuty utkání proti Bělorusku netrénoval. Rentgen nepotvrdil zlomeninu, pravděpodobně by se mělo jednat o pohmožděné vazy. „Absolvoval vyšetření na magnetické rezonanci. Utrpěl zhmoždění ramene s menším prokrvácením svalu. Na ledě to zkusí nejdřív za dva dny, potom se uvidí,“ zmínil tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

 „Myslím, že se cítil o hodně lépe a začal už ruku zvedat. Uvidíme, co tam bude nebo nebude,“ řekl Špaček ještě před vyšetřením magnetickou rezonancí, kterou Nestrašil podstoupil v kodaňské nemocnici.

„Dobré je, že se jeho stav od včerejška nezhoršil,“ sdělil ještě během tréninku lékař národního týmu Dušan Singer. A asistent trenéra Jaroslav Špaček dodal: „Ráno se cítil o hodně lépe a začal ruku zvedat. Není to jednoduché, ale neměl rameno zatejpované. Uvidíme, jak se vše vyvrbí.“

Předčasný konec by byl pro odchovance Slavie velká smůla. Vedl si spolehlivě, v minulosti kvůli zranění přišel o Světový pohár, kam ho nepustili z Caroliny, kde tehdy působil. Do nedělní partie s Francií pravděpodobně taky nenaskočí.

Brankáři se v turnaji zatím pravidelně střídají, po Pavlu Francouzovi, jenž proti Bělorusku uhájil první českou nulu v turnaji, se mezi tyče postaví David Rittich. „Teď je na řadě, necháme koloběh jaký je,“ líčil reprezentační asistent, než se rozhovořil o příštím soupeři.

„Myslím, že Francie je jeden z nejsilnějších soupeřů, kteří jsou papírově nejslabší. Hrají agresivně, dokážou dávat góly a mají výbornou přesilovku. Bude to spíš o nás, jak se na to připravit. V zápasu s Běloruskem jsme po první třetině vedli 3:0. Tehdy je těžké motivovat hráče, ale bylo důležité, že jsme to dotáhli do konce i bez Francíka, který má nulu. Zápas dopadl, jak dopadl, zítra je nový den a musíme se na to připravit, protože to bude opravdu těžké utkání,“ vracel se.

Proti silnějším soupeřům byli Francouzi spíš zatažení. S Rakouskem a Běloruskem měli dobré zápasy. „Šli po nich agresivně, musíme se připravit na oba jejich systémy,“ prozradil Špaček. S Francií se český tým střetl dvakrát už během přípravy na šampionát v Dánsku.

„Hlavně ve druhém zápase na nás nastoupili hodně tvrdě a bylo to pak takové vyprovokované. Vyrovnali jsme se s tím, šli po nich a oni potom trošičku uvadli. Dneska mají samozřejmě den volna a my taky. Budou plní síly. Věřím, že to bude od začátku dobrý zápas a nedojde k takovému kolapsu jako proti Bělorusku, i když úplně kolaps to nebyl. Prostě jsme hráli, jak jsme potřebovali,“ uzavřel Jaroslav Špaček.

Bělorusové byli na českou defenzivu krátcí
Bělorusové byli na českou defenzivu krátcí

Góly

Domácí:

Hosté: 03:41. Pastrňák, 07:58. Pastrňák, 14:11. Jaškin, 21:37. Horák, 27:41. Horák, 50:32. Nečas

Sestavy

Domácí: Quemener (28. Ylönen) – Auvitu, Manavian (A), Gallet, Hecquefeuille (A), Raux, Janil, Thiry – Rech, Guttig, Fleury (C) – Treille, Texier, T. Da Costa – Douay, Bouvet, Claireaux – Leclerc, Ritz, Perret – Lamperier.

Hosté: Rittich (Francouz) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Polášek, J. Krejčík – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka (C) – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec (A), Chytil – R. Kousal.

Rozhodčí

Kubus (SVK), Ohlund (SWE) – Kilian (NOR), Vanoosten (CAN)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst)

Návštěva

6252 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud