27. srpna 2018 • 15:41

Maskot MS v hokeji 2019: Macejko. Medvěda pojmenovali fanoušci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maskotem hokejového mistrovství světa v příštím roce v Bratislavě a Košicích bude medvěd Macejko. Medvěda s bačovským opaskem a pastýřským kloboukem představili organizátoři před dvěma týdny, jméno mu poté vybírali fanoušci na facebooku.



Výběr byl rozdělen do dvou fází. Pořadatelé nejprve z veškerých návrhů fanoušků vybrali jména Macejko a Juro a v druhém kole hokejoví příznivci volili už pouze z těchto dvou. Macejko dostal 7169 hlasů, Juro 3577.

"Máme radost, že jsme společně dokázali najít jméno pro našeho maskota. Byl to nejpřijatelnější způsob výběru pojmenování, rozhodli o tom ti nejkompetentnější - fanoušci," uvedl šéf organizačního výboru MS Igor Nemeček.

Nový maskot vystřídá vlka Goolyho, jenž provázel dosud posledním MS na Slovensku v roce 2011. Šampionát se v Bratislavě a Košicích uskuteční příští rok od 10. do 26. května.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud