9. května 2019 • 11:20

Říha o domově v Bratislavě i střídačce: Je to jiné, hráči vědí, do čeho jdou

Autor: TV iSport, ros
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený kouč Miloš Říha vyhlíží svou první prověrku na mistrovství světa. Už v pátek Češi narazí na Švédsko, které dokázali na brněnských Carlson Hockey Games přehrát. Pro trenéra národního mužstva není dějistě šampionátu, Bratislava, neznámým městem, ba naopak. Považuje ji za svůj domov a rád se do hlavního slovenského města vrací.



„Bratislava je pro mě takové zážitkové město. Potkal jsem ve Slovanu skvělé lidi, navíc přišly i ceny… Dvakrát jsme byli mistry a já trenérem roku. Co víc si člověk může přát, lidé mě tu uznávají,“ komentoval trenér Miloš Říha v rozhovoru pro iSport TV.

Ten vedl bratislavský Slovan jak v nejvyšší slovenské soutěži, tak rovněž v KHL. Kontinentální hokejová liga, kde strávil většinu své trenérské kariéry, mu přinesla angažmá i v Omsku, Petrohradu, Spartaku Moskva a Atlantu Mytišči.

Trenér Miloš Říha u střídačky během tréninku národního mužstva
Trenér Miloš Říha u střídačky během tréninku národního mužstva

„Měl jsem i na klubové úrovni problém, když jsem někoho musel vyřadit ze sestavy. Kluci byli vynikající a každý se připravoval na sto procent. Vzali jsme situaci obšírně, do poslední chvíle jsme měli asi šest otazníků. Snažili jsme se vybrat to nejlepší, co je,“ přiznal šedesátiletý trenér.

Poznal během přípravy, v čem je působení na lavičce národního týmu jiné? „Trenér běžně poznává lidi hlouběji a déle. V reprezentaci je vše na profesionální úrovni. Hráči vědí, do čeho jdou. Na každý trénink by měli být naplno připraveni. Já se už jen snažím být daleko klidnější a nechávat věci spíš na hráčích,“ pokračoval Říha.

S čím Češi vyrukují na Švédy a jaký je recept na úspěch?

MS 2019: Češi chtějí medaili. Překvapí nováček z Británie?
Video se připravuje ...

SE SIMONOU na MS: Bartošák s Hrubcem ukázali, jak bydlí. S kým jsou na pokoji?
Video se připravuje ...

Páteční Sport Magazín Plus: vše, co potřebujete vědět o MS v hokeji 2019
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud