Ondřej Kuchař
14. května 2019 • 15:25

Volný den nároďáku: sauna, posilovna, odpočinek a promrzlá Bratislava

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Začátek šampionátu měla česká reprezentace pekelně ostrý. Tři zápasy ve čtyřech dnech. Soupeři byli kalibru nejtěžšího: Švédsko, Rusko. Mezi ty se vměstnal i duel s Nory. Na úterý proto trenéři vyhlásili celotýmové volno. Zamkli kabinu i zimák. Na led vyjeli jen nehrající a nově příchozí posily. Jak budou hráči trávit volný čas?



Když byl volný den před dvěma lety na mistrovství světa v Paříži, většina hráčů se vydala na procházku do města. Výlet na Eiffelovku, k Vítěznému oblouku nebo na Champs-Élysées. Bylo krásné počasí, svítilo sluníčko. Teplota přes dvacet stupňů. Někteří vytáhli kraťasy a sluneční brýle.

Letos v Bratislavě to je zatím spíše na péřovku a oteplováky. Teplota nepřesahuje osm stupňů, kvůli dešti a silnému větru je pak ta pocitová ještě o několik jednotek nižší. „Nic moc se dělat nedá,“ krčil rameny obránce Michal Moravčík. „I tak je ale vždycky příjemné si odpočinout, nabrat síly a pak se do toho s vervou zase vrhnout. Půjdu do sauny, trochu se vypotit. Na hotelu máme i bazén, je tady takové příjemné wellness centrum, takže tam zajdu… trochu si vyčistím hlavu,“ dodal.

Oběd, odpočinek. Tak vypadá popolední program většiny hráčů. Každý si může vymyslet vlastní program, sraz má kompletní kádr až na večeři.

Český tým má den volna. Důležité, aby si hráči vyčistili hlavu, vysvětluje Reichel
Video se připravuje ...

„Program byl náročný, všichni si od sebe potřebujeme trochu odpočinout,“ vysvětloval volno trenér Miloš Říha. Na led šli pouze nehrající a nově příchozí hráči. „Ti co nehráli, měli dopoledne individuální trénink. Hlavně jsme potřebovali jít na led s brankářem Pavlem Francouzem, na ledě byli i Radek Faksa, David Tomášek, Petr Zámorský a Milan Gulaš,“ řekl novinářům asistent Robert Reichel.

Nečekanou posilu národního týmu Gulaše ještě odpoledne čeká další trénink. Kouč Říha by si šel možná za lepšího počasí zahrát svůj oblíbený tenis, takhle ho však zřejmě oželí. Na polovinu května vládne v Bratislavě opravdu nevlídné počasí.

„Já budu hlavně odpočívat,“ usmíval se viditelně unavený Radek Faksa, na kterého stále doléhá velký časový posun po příletu z Ameriky. U rozhovoru málem usnul. Malátný byl i Moravčík. „Dlouho jsem spal, taky jsem šel hned dopoledne do té sauny, ale nebyla dobře rozehřátá, takže možná proto vypadám takhle,“ usmál se.

Trenéři doufají, že během dne odpočinku tým dočerpá energii. „Je to důležité, kluci si vyčistí hlavy. Tři zápasy ve čtyřech dnech byly náročné. Potřebovali trochu vypadnout od hokeje a věřím, že jim to pomůže,“ uvedl Reichel.

Bývalý útočník fotbalového národního týmu Jan Koller si fotí zápas Čechů s Rusy na MS v Bratislavě.
Bývalý útočník fotbalového národního týmu Jan Koller si fotí zápas Čechů s Rusy na MS v Bratislavě.

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 7 7 0 0 0 36:7 21
2. Česko 7 6 0 0 1 39:14 18
3. Švédsko 7 5 0 0 2 41:21 15
4. Švýcarsko 7 4 0 0 3 27:14 12
5. Lotyšsko 7 3 0 0 4 21:20 9
6. Norsko 7 2 0 0 5 19:33 6
7. Itálie 7 0 1 0 6 5:48 2
8. Rakousko 7 0 0 1 6 9:40 1

Gulaš: Z telefonátu od trenéra jsem byl zaskočený. Vidina úspěchu mě žene dopředu
Video se připravuje ...

Nahlédněte do kabiny národního týmu! Co zdobí zdi české šatny?
Video se připravuje ...

Ručinský po bitvě s Ruskem: První místo ve skupině je pryč. Chybí nám centři
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud