4. června 2019 • 17:36

Voráček: Říhovy slzy? Je emotivní. Večer tam byl alkohol jako u všech

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emotivní projev Miloše Říhy zaznamenal v minulém týdnu asi každý. Reprezentační kouč se rozplakal na tiskové konferenci po návratu českých hokejistů z mistrovství světa v Bratislavě. Týden nato se k jeho řeči vrátil kapitán Jakub Voráček, který se z vystoupení před médii po příletu do Prahy omluvil kvůli narození dítěte. Nyní s týdenním odstupem trenérovo chování okomentoval.  „Je hodně emotivní. Večer předtím tam byl nějaký alkohol jako u všech členů národního týmu,“ řekl český lídr.



Čeští hokejisté skončili na letošním světovém šampionátu čtvrtí. Už sedmý rok v řadě nepřivezli medaili. I když cenný kov nezacinkal, po turnaji vesměs panovala spokojenost. U hlavního trenéra Říhy ovšem nikoliv. „Úkol, který jsem dostal, jsem nesplnil,“ řekl se slzami v očích po příletu do Prahy.

Voráček , který se z Bratislavy přesunul rovnou za rodinou a novorozeným synem Matějem, přiznal, že Říhův emotivní projel sledoval jen z části. Slzám českého trenéra se ale nedivil. „Všichni vědí, že je emotivní. Řekl to tak, jak myslí," prozradil člen All-star týmu posledního šampionátu.

Mistr světa z roku 2010 také odhalil, jak se během šampionátu tvořil vztah mezi ním a koučem Říhou. „Ze začátku jsme se vůbec neznali. Cestu si k sobě nějakým způsobem musíte najít. Určitě ale pomohlo to, že jsme hráli dobrý hokej. Během mistrovství se nijak extra nic nemuselo řešit, ale určitě jsme na konci turnaje měli lepší vztah než na startu," řekl Voráček.

Prodlužení medailového půstu bude devětadvacetiletého vousáče z Kladna mrzet ještě dlouhou dobu. Na herní projev svého týmu je ale hrdý. „Jsem rád, že jsme hráli hokej, který byl skvělý na koukání,“ řekl reprezentační kapitán, který si nyní užívá pauzy od hokeje. Brzy však začne se suchým letním drilem a přípravou na novou sezonu v NHL.

Říha se rozbrečel na tiskovce. Nesplnil jsem cíl. Jsem složitej trenér, buzerant, řekl v slzách
Video se připravuje ...

Miloš Říha se během tiskové konference po návratu z MS rozplakal
Miloš Říha se během tiskové konference po návratu z MS rozplakal

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud