Ondřej Kuchař
10. května 2022 • 04:50

Jandač o škrtu Chlapíka: Zklamání. Byl výše než jiní, kteří jedou na MS

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za celý ročník nahrabal 85 kanadských bodů. Byl vyhlášen extraligovým hokejistou sezony. Přesto to Filipu Chlapíkovi nestačilo k účasti ani na jedné ze dvou velkých akcí sezony. Po olympiádě byl vynechán i z týmu pro mistrovství světa. Na posledním turnaji trenéry nepřesvědčil. „V lize byl prakticky celý rok dominantní, určitě byl výše než jiní kluci, kteří do Finska pojedou. Věřil bych mu, že se bude zlepšovat a dostane se do toho,“ má jasno Josef Jandač, bývalý kouč Sparty.



Celou sezonu s ním pracoval ve Spartě. Poznal ho velmi dobře. Ví, co všechno Filip Chlapík na ledě dovede. Trenér Josef Jandač v rozhovoru pro iSport Premium popisuje útočníkův charakter, zkušenost s ním i pohled na něj.

Co říkáte na to, že se Filip Chlapík nedostal do nominace na šampionát?
„Musím říct, že mě to překvapilo. Na druhou stranu úplně upřímně, viděl jsem všeho všudy dvě třetiny zápasu s Finskem. Dostal pozvánku s tím, že si to musí uhrát. Pak ho nasadili do dvou zápasů, což je podle mě málo.“

Berete zdůvodnění trenéra Kariho Jalonena, že ho škrtl proto, že se nevejde na přesilovku?
„Nějakou logiku to možná má. Jestli ho chtěli jen na přesilovku, kde už to mají obsazeno jinými hráči, a do oslabení nebo hry pět na pět se jim nehodí, tak ano. Na druhou stranu je to hráč, který během celého roku prokázal skvělou výkonnost. Všechno se ale uvidí až po mistrovství. Po olympiádě se vyhodnotilo, že mužstvo bylo staré a třeba zrovna Chlápa chyběl.“

Chlapík je navíc hráč, který je schopný odehrát spolehlivě i třetí či čtvrtou lajnu. Jeho hra nestojí a nepadá s body. V Ottawě se taky musel prosadit fyzickým hokejem.
„Museli by s ním o tom mluvit, dát mu tu roli. Jak ho znám, on by s tím určitě problém neměl. Co jsem se s ním bavil, nároďák je pro něj strašně moc.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud