Pavel Bárta
18. května 2022 • 12:56

Reichel: Útočník pozadu jezdit neumí. Chceme hrát jak Finové, ale nejde to

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po porážce se Švédy zostudili český tým Rakušané, kteří mezi elitu povyskočili po vyřazení válčícího Ruska. Z výsledků i výkonů na mistrovství světa v Tampere panuje rozčarování. Nejblyštivější posily z NHL mají zhasnuto. Tomáš Hertl a Jakub Vrána jsou stále na nule. „Může to být systémem, který trenér Jalonen vyžaduje. Jsou zvyklí hrát jinak,“ hledá příčiny trápení Robert Reichel. Kapitán šampionů z dob zlaté éry před třemi lety coby asistent Miloše Říhy zažil v reprezentaci zrovna Vránu i Dominika Simona, který z Finska nečekaně odjel.



Hráči z NHL zatím mužstvo netáhnou, jak se čekalo. Jakub Vrána je na šampionátu potřetí a hledá se, stejně jak Hertl a další. Čím si matné výkony vysvětlujete?
„Může to být i systémem, který hrají. Kluci z NHL jsou zvyklí napadat a pak to zavírat, hrát prostě jinak. Systém, který chce nový trenér, je trošku jiný. Jalonen po nich vyžaduje, aby čekali ve středním pásmu, což je hodně odlišné od toho, co hrají v NHL.“

V roce 2019 jste na mistrovství světa v týmu měli taky Jakuba Vránu. Opět se hledá, trápí se, letos zatím nedal gól. Co se v něm odehrává?
„Co si pamatuju z mistrovství světa v Bratislavě, vůbec jsme neměli problém s hráči, co přijeli z Ameriky. Přišli a předváděli, co jsme po nich vyžadovali. Včetně Vrániče. Určitě není spokojený se svým výkonem a snaží se něco dělat a věří, že to zlomí. Stejně jako za nás. Ono kolikrát stačí, aby se dostali do čtvrtfinále, a pak si třeba zvykne na to, co po něm trenér chce.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud